Urgențe modernizate la Spitalul Județean

În cadrul ședinței extraordinare de ieri a Consiliului Județean Timiș a fost aprobată demararea proiectului privind extinderea, modernizarea și dotarea cu echipamente performante de ultimă generație a Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean din Timișoara, în condițiile în care suprafaţa actuală este insuficientă pentru fluxul anual de pacienţi care tranzitează secţia (circa 70.000 de persoane/an).

Unitatea dedicată urgențelor va fi modernizată cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, așa cum anunțase președintele CJT, Călin Dobra, încă de anul trecut.

Valoarea totală a proiectului se ridică la șapte milioane de lei, iar durata efectivă de realizare a investiției este de un an.

Suprafața actuală de 450 de metri pătrați va fi extinsă cu o suprafață construită la sol de 200 de metri pătrați, pe trei niveluri, rezultând o suprafață totală desfășurată de 1.050 de metri pătrați, deci o îmbunătățire substanțială a condițiilor oferite pacienților. La acest moment au fost aprobate documentaţia tehnico-economică, studiul de fezabilitate și documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI) aferente promovării și realizării proiectului.

Tot în cadrul ședinței de ieri au mai fost aprobate hotărârile cu privire la încheierea a două acorduri de parteneriat între Consiliul Județean Timiș și Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, în vederea promovării proiectelor de construire a trei locuințe protejate, reabilitarea, extinderea și dotarea unui Centru de zi la Periam și de construire a două locuințe protejate, reabilitarea și dotarea unui Centru de zi la Variaș. Și aceste proiecte vor fi depuse pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile alocate prin POR 2014-2020.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns