Localnicii dintr-o comună timișeană așteaptă de două decenii semnal la mobil. Copiii care ajung în tabără în zonă trebuie să meargă patru kilometri până la primul telefon fix

pietroasa

Situată într-unul dintre cele mai frumoase locuri ale județului Timiș, la poalele Munților Poiana Ruscă, pe cursul cristalin al râului Bega, comuna Pietroasa a beneficiat, în anii de după Revoluție, de o serie de investiții care au dus la creșterea gradului de confort al locuitorilor din zonă.

În afara sectorului edilitaro-gospodăresc, pe raza comunei s-au dezvoltat și serviciile din domeniul de radio-TV-Internet.

Oamenii au acum în case telefon fix, TV prin cablu, internet de viteză mică. O singură problemă nu și-a găsit, încă, rezolvarea: acoperirea comunei cu semnal de telefonie mobilă.

„De două decenii, încă de la apariția acestor aparate – celularele, cum li se spunea pe atunci -, am efectuat nenumărate demersuri, atât verbale cât și în scris, pentru acoperirea cu semnal a comunei noastre.

Din păcate, demersurile nu au primit nici măcar promisiuni, din cauza faptului că nu există un număr de două mii de abonați potențiali.

Or, la noi, toată comuna are 1.200 de locuitori, cu tot cu copii și bătrâni. Singura noastră speranță ar fi o firmă care nu pune acest prag de două mii de locuitori”, afirmă Ioan Simoc, primarul comunei Pietroasa.

Nu doar localnicii ar avea de beneficiat de pe urma acestui semnal. „La noi vin turiști, avem o tabără de școlari, și toată lumea vrea să vorbească la telefon”, a adăugat edilul-șef al comunei.

De semnal ar mai fi nevoie și pentru siguranța copiilor care vin la Pietroasa în tabără, pe timpul vacanței, Poieni-Strâmbu aflându-se la o distanță de patru kilometri de cel mai apropiat telefon fix.

Până când se va găsi o rezolvare la această problemă, oamenii se descurcă cu ce au la dispoziție și au… de-un apel speranță!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Localnicii dintr-o comună timișeană așteaptă de două decenii semnal la mobil. Copiii care ajung în tabără în zonă trebuie să meargă patru kilometri până la primul telefon fix

  1. Situatia se poate rezolva foarte usor prin instalarea unui telefon public cu cartela in tabara de la Poieni. Trebuie sa fie clar pentru toti o societate de telefonie trebuie sa isi acopere macar costurile de implementare si de exploatare. Nimeni nu este dus cu pluta sa investeasca zeci de mii de euro in statii de retransmitere a semnalului pentru mobil la o populatie de cateva sute de potentiali abonati! Legatura cu parintii se poate tine si pe fix, in tabara nu au venit sa stea 24/24 de ore cu ochii in telefon!

Lasă un răspuns