Mobilizare generală a autorităților locale la o școală din Timișoara

În urmă cu doi ani, o idee s-a transformat într-un joc la care și-au anunțat participarea tot mai multe oficialități ale orașului și ale județului. ”Am văzut că Școala gimnazială nr. 27 nu are trotuare. M-am gândit să lansez o provocare.

Am îndreptat-o spre primărie și, curând, s-au realizat trotuare. Apoi, m-am gândit să fac din asta un eveniment. Așa a luat naștere, în urmă cu doi ani, Plantăm să creștem mari.

Un eveniment la care au fost provocate să participe diferite oficialități care să își aducă contribuția pentru îmbunătățirea calității actului școlar”, a declarat Aurora More Pricop, președinte al Consiliului consultativ de cartier Dâmbovița.

În această săptămână, în școală se desfășoară diferite evenimente menite să formeze atitudini și comportamente pozitive față de mediul înconjurător sau atitudini de responsabilizare prin exersarea unor deprinderi de îngrijire și ocrotire a mediului, a semenilor și a propriei persoane.

Tocmai de aceea, orele au fost, în aceste zile, predate de medici, polițiști sau pompieri. Ieri, la școală s-au făcut donații de cărți și s-au plantat pomi, activitate la care au luat parte mai multe oficialități locale. Au pus mâna pe lopată, printre acestea, șeful Poliției Municipiului Timișoara, Daniel Drăguța, consulul onorific al Spaniei la Timișoara, Jose Miguel Vinals Arino, prefectul județului Timiș, Eva Andreaș, viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu.

Acesta din urmă a fost cuprins de amintiri, școala 27 fiind locul unde a studiat și el.

”Pe vremea mea școala arăta cu totul altfel, acum are condiții mult mai bune”, le-a spus elevilor viceprimarul Timișoarei.

Activitățile, organizate de Consiliul consultativ de cartier Dâmbovița, în colaborare cu Școala nr. 27 și cu finanțare de la Primăria Timișoara, continuă întreaga săptămână.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns