Ura și la gară! Se reabilitează o importantă poartă de intrare în Timișoara

Așteptările au luat sfârșit: a fost  adjudecată licitația și s-a semnat contractul  pentru reabilitarea clădirii Gării de Nord. În primele șase luni se va face proiectarea, iar apoi urmează un an pentru execuția lucrărilor.  Valoarea contractului este de aproape 21 de milioane de lei, banii fiind asigurați din sursele proprii CN CF “CFR” SA.

Vestea a fost furnizată de Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș: ”Am aflat de la conducerea Regionalei CFR Timișoara că principalele lucrări care se vor executa la cele cinci corpuri de clădire sunt consolidarea elementelor structurale afectate de degradări, intervenții asupra fațadelor și acoperișurilor, reabilitare termică, finisaje, se va monta un sistem paratrăznet nou. Se va reface tunelul pietonal către peroane și se va realiza un nou acces în clădire, se montează un sistem de supraveghere video, se vor monta iluminat de tip LED, dar și un sistem audio nou. Se vor asigura, desigur, și spații comerciale. Pentru persoanele cu dizabilități, va fi realizat ghidaj tactil, pe marginea peronului, dar și alte facilități atât de necesare, iar în piațeta gării se va amenaja o fântână arteziană.

3 Comments
Jony 16/11/2020
Faceti dreaq infrastructura ca trenurile circula mai incet ca pe timpul razboiului daca sau ce mai vor un muzeu ?
Andre 15/11/2020
Alin Nica se baga in seama desi nu este de competenta lui si ne abureste cu aberatii. Nu exista Regionala CFR Timisoara. Toti prostii confunda CFR, o structura la nivel national cu Regionala CF Timisoara, o structura regională ! La fel Prefectura nu poate fi confundata cu o primarie