Ura și la gară! Se reabilitează o importantă poartă de intrare în Timișoara

Așteptările au luat sfârșit: a fost  adjudecată licitația și s-a semnat contractul  pentru reabilitarea clădirii Gării de Nord. În primele șase luni se va face proiectarea, iar apoi urmează un an pentru execuția lucrărilor.  Valoarea contractului este de aproape 21 de milioane de lei, banii fiind asigurați din sursele proprii CN CF “CFR” SA.

Vestea a fost furnizată de Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș: ”Am aflat de la conducerea Regionalei CFR Timișoara că principalele lucrări care se vor executa la cele cinci corpuri de clădire sunt consolidarea elementelor structurale afectate de degradări, intervenții asupra fațadelor și acoperișurilor, reabilitare termică, finisaje, se va monta un sistem paratrăznet nou. Se va reface tunelul pietonal către peroane și se va realiza un nou acces în clădire, se montează un sistem de supraveghere video, se vor monta iluminat de tip LED, dar și un sistem audio nou. Se vor asigura, desigur, și spații comerciale. Pentru persoanele cu dizabilități, va fi realizat ghidaj tactil, pe marginea peronului, dar și alte facilități atât de necesare, iar în piațeta gării se va amenaja o fântână arteziană.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Ura și la gară! Se reabilitează o importantă poartă de intrare în Timișoara

  1. Alin Nica se baga in seama desi nu este de competenta lui si ne abureste cu aberatii. Nu exista Regionala CFR Timisoara. Toti prostii confunda CFR, o structura la nivel national cu Regionala CF Timisoara, o structura regională ! La fel Prefectura nu poate fi confundata cu o primarie

    1. Tinere, dacă chiar ești curios se numește Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara din cadrul CNCF ” CFR ” SA București, și coordonează tot ceea ce ține de infrastructura feroviară ( linii CF, stații CF, secții L, CT, etc.) de pe raza a patru județe : Timiș,Arad, Caraș Severin, Hunedoara și parțial Mehedinți. Are fonduri proprii, dar o parte din bani vin și de la Companie.

Lasă un răspuns