Gest uluitor! Nadia Comăneci, „Zeița de la Montreal”, a mai cules o dată lauri. Video

Gest uluitor! Nadia Comăneci, „Zeița de la Montreal”, a mai cules o dată lauri. Chiar de ziua ei, în 12 noiembrie, când a împlinit 59 de ani, la Montreal, pe o clădire uriașă, a fost proiectată imaginea celei care a obținut o performanță fabuloasă.

Se întâmpla în anul 1976, atunci când, la Jocurile Olimpice de Vară de la Montreal, Nadia a devenit prima gimnastă din istorie care a obținut scorul perfect – nota 10 (prima pe data de 18 iulie 1976), şi asta de nu mai puţin de șapte ori, deşi tabela electronică a afişat de fiecare dată nota 1,00, nefiind concepută pentru nota maximă. A câștigat atunci trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (cu echipa) și bronz (la sol), conform rador.ro.

Nadia Comăneci a cucerit cinci medalii olimpice de aur, fiind considerată una din cele mai bune gimnaste ale lumii din toate timpurile, un adevărat fenomen în domeniu. De asemenea, este primul sportiv român inclus în Gymnastics Hall of Fame.

Foto: Facebook


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Gest uluitor! Nadia Comăneci, „Zeița de la Montreal”, a mai cules o dată lauri. Video

  1. Nimic uluitor, nici măcar lipsa de valoare a eseului jurnalistic devenit cronic.
    Nu aveți niciun merit, meritul e al Nadiei și a echipei sale de antrenori maghiari.

  2. O da, daca nu ne luminai tu nu stiam nimic bai Fekete Gabor. Retine ca Romania a fost infinit mai democratică cu toate nationalitatile conlocuitoare chiar si in comunism cand aveau inclusiv emisiune tv in limba maghiara. In schimb ungurii nu ar fi acceptat nici sef de cooperativa un etnic roman din Ungaria. Oare de ce nu a fugit antrenorul in Ungaria? A preferat doar SUA :))

Lasă un răspuns