UPDATE! Verdict amânat în cazul clubului Rapid! Ce va decide LPF?

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, miercuri, din cauza unei probleme de procedură, judecarea dosarului privind falimentul Rapidului. Noul termen fixat de instanţă este 24 august. Ce înseamnă asta pentru următorul sezon al Ligii I? Cine va evolua în elită, trupa giuleşteană sau ACS Poli Timişoara?

Nu este clar nici acum, dar ştim că Liga Profesionistă de Fotbal se va pronunţa joi în acest sens. Părerile sunt, şi acum, împărţite. Cel mai probabil, susţine presa centrală, bănăţenii vor fi primiţi în locul trupei pregătite de Dan Alexa, însă Marius Mitran, directorul de imagine-comunicare al forului condus de Gino Iorgulescu, gândeşte altfel, spunând la Sport.ro că Rapid va evolua în primul eşalon fotbalistic cel puţin până în 24 august:

„Este foarte bine pentru Rapid. Obţinând această amânare a deciziei, ei pot juca în Liga I. Riscul (n.r. – de a fi declaraţi falimentari în 24 august) exista şi înaintea acestei decizii, ei oricum stăteau cu sabia lui Damocles deasupra capului… O echipă care intră în faliment nu poate participa în campionat. Pe de altă parte, noi trebuie să luăm meritul sportiv al acestui club, care a promovat pe teren. Meritul sportiv trebuie să primeze. Vom vedea atunci (n.r. – în 24 august) ce se va întâmpla, dar acum, obţinând această decizie, va fi în Liga I”.

O altă variantă, respinsă categoric de televiunile deţinătoare de drepturi, este ca Liga I să înceapă cu doar 13 participante, situaţie în care în fiecare etapă va sta câte o formaţie. Dacă vor fi excluşi din prima divizie valorică, giuleştenii pot acţiona în judecată Liga Profesionistă de Fotbal, având, conform Mediafax, „şanse maxime de câştig”.

Patronul Valerii Moraru nu se gândeşte să renunţe la locul din elită: „Putem intra în acest an competiţional, avem fotbalişti, contracte, în Liga I vom avea şi un suport financiar mai mare. Există şi un interes de a vinde spaţiile publicitare anumitor companii. Fiind o societate pe acţiuni, nu ne permite legea să sponsorizăm, putem doar credita clubul sau cumpăra spaţii de publicitate. Am făcut bugetul pe sezonul 2016-2017. Rapid îşi poate plăti toate salariile şi taxele la zi, toate restanţele salariale pentru acest an şi datoriile de trei milioane de lei către bugetul de stat. Este clar că avem nevoie, pentru a ieşi din această situaţie, de o reeşalonare a datoriilor pentru doi sau trei ani”.

Şi antrenorul echipei FC Botoşani, Leo Grozavu, aşteaptă cu mare interes soluţia Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru a afla numele primei adversare: „Deocamdată, ne pregătim pentru oricare dintre cele două echipe. La particularităţi intrăm numai după ce ştim exact numele adversarului, că nu putem să ne pregătim pentru un meci cu Timişoara şi să mergem să jucăm cu Rapidul sau invers. Indiferent de adversar facem acelaşi tip de pregătire, după care începem pregătirea pe adversar. Ţinând cont că se joacă luni, vom începe joi studiul adversarului”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “UPDATE! Verdict amânat în cazul clubului Rapid! Ce va decide LPF?

  1. la ora actuala pe ei scrie faliment ca asa a fost ultima decizie a judecatorilor. in mod normal la Liga ei ar trebui sa arate decizia de acum nu ce se va intimpla intr-un viitor foarte indepartat. viitorul asta e de fapt 2 etape dupa inceputul campionatului si atunci e insfirsit over. mitran vorbeste prostii si el, ce sa faca… e clar ca lumina zilei.

  2. Giulestenii stiu ca nu pot castiga procesul dar trag de timp, ca asa e legea in Romanistan si poti trage de timp prin lipsa de procedura. Nu participa nici ei dar nu lasa nici pe altii sa participe…deci mai bine sa fie campionat cu 13 echipe.

Lasă un răspuns