Două noi oportunităţi de finanţare pentru IMM-urile din Timiş

Începând de miercuri, 20 iulie, de la ora 10, este activă aplicaţia online de înscriere a planurilor de afaceri în cadrul a două dintre programele dedicate întreprinderilor mici şi mijlocii derulate de Ministerul Economiei Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri. Este vorba despre programul naţional multianual pentru înfiinţarea şi dezvoltarea IMM-urilor în mediul rural, respectiv pentru microindustrializare.

Aplicaţii pentru mediul rural şi microindustrializare

„În cadrul programului destinat mediului rural, finanţarea nerambursabilă poate ajunge până la 125.000 de lei pentru fiecare proiect şi estimăm un număr de peste 200 de beneficiari. Programul de microindustrializare le oferă IMM-urilor oportunitatea obţinerii unor alocări nerambursabile care pot ajunge până la 250.000 de lei şi estimăm în jur de 250 de beneficiari.

UPDATE! Verdict amânat în cazul clubului Rapid! Ce va decide LPF?

Firmele interesate trebuie să completeze on-line planurile de afaceri şi să le încarce pe siteul www.aippimm.ro. Fondurile nerambursabile obţinute pot fi cheltuite pentru achiziţionarea de echipamente tehnologice, aparate şi instalaţii de măsură şi control, autoutilitare, active necorporale – francize, licenţe, mărci -, echipamente IT, inclusiv licenţele necesare, spaţii de producţie, mobilier, birotică etc.”, ne-a declarat Adrian Păşcuţă (foto), directorul Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici, Mijlocii şi Cooperaţie Timişoara.

Continuă şi înscrierile în programul pentru comerţ

De menţionat mai este faptul că în cursul săptămânii trecute a fost deschisă şi aplicaţia de înscriere a IMM-urilor în programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă. Firmele se pot înscrie în continuare şi în acest program, până joi, 21 iulie, la ora 20, prin intermediul aceleiaşi pagini web www.aippimm.ro. Valoarea maximă a alocării nerambursabile poate ajunge, în cazul programului dedicat comerţului, până la 135.000 de lei pentru fiecare beneficiar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.