A murit actorul Radu Beligan

Actorul  Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, a murit miercuri, în jurul orei 13,00, la Spitalul Elias, a declarat pentru Agerpres directorul medical al instituției sanitare, dr. Daniela Safta.

Potrivit acesteia, actorul s-a internat vinerea trecută, într-o stare de ”degradare biologică progresivă, în contextul vârstei avansate”.

”Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă cu supraveghere și controlul funcțiilor vitale, cât și controlul fizic și psihic adecvat situației sale. A decedat azi, la ora 13,00, prin stop cardio-respirator”, a precizat medicul.

Radu Beligan, născut pe 14 decembrie 1918, la Galbeni (Filipești), Bacău, a fost un actor român, cu o bogată activitate în teatru, film, televiziune și radio. Pe linie maternă este grec de origine, pe linie paternă fiind urmaș al unuia dintre frații lui Ion Creangă. A fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004. În data de 27 martie 2011 a primit o stea pe Walk of Fame București. Pe 15 decembrie 2013 a fost inclus in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.