Unul dintre cartierele Timişoarei, promovat prin artă

iose

Ediția 2018 a programului de intervenție culturală în cartierele istorice ale Timișoarei – „Heritage of Timișoara”, organizat de către Asociația Prin Banat, este dedicată cartierului Iosefin. „HoT: spot Iosefin!” – evenimentul principal al ediției de anul acesta va avea loc în perioada 20–21 octombrie și va cuprinde instalații de artă inspirate din starea curentă de conservare și poveștile clădirilor istorice ale patrimoniului construit din Iosefin, tururi ghidate de cartier, ateliere de fotografie, concert de jazz și multe alte activități.

„Heritage of Timișoara: Iosefin” se desfășoară în perioada iunie-decembrie 2018, înglobând o serie de activități precum: documentarea, inventarierea și realizarea de fișe analitice ale patrimoniului construit din cartier, interviuri cu locuitorii cartierului, realizarea unei colecții de artă contemporană inspirată din starea de conservare curentă și istoria clădirilor istorice din cartier, desfășurarea de evenimente în spațiul public și dezbateri pe tema patrimoniului cultural imobil din Iosefin.

“Tot în cadrul evenimentului <<HoT: spot Iosefin!>> va fi lansat noul set de cărți poștale <<Heritage of Timișoara: Iosefin>>, cu ilustrații create de nouă artiști timișoreni care au transpus în artă viziunea personală asupra clădirilor din cartier, poveștile și starea de conservare a acestora.

Participanții la eveniment vor putea trimite cărțile poștale gratuit oriunde în lume, astfel contribuind activ la promovarea acestui cartier istoric”, a declarat Alexandra Palconi, coordonatoarea proiectului cultural și președinte al Asociației Prin Banat.

Programul activităților din cadrul evenimentului „HoT: spot Iosefin!” va fi anunțat pe site-ul heritageoftimisoara.ro și pe pagina de facebook.com/heritageoftimisoara.

„Heritage of Timișoara” este un proiect care are ca scop promovarea patrimoniului cultural material timișorean, sensibilizarea opiniei publice asupra importanței conservării și protejării acestuia, precum și încurajarea turismului cultural în cartierele istorice ale Timișoarei.

Proiectul aparține Asociației Prin Banat și se desfășoară sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural 2018, fiind cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) și Ordinul Arhitecților din România (prin fondul timbrului de arhitectură), realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns