O orchestră din Köln vine în sprijinul nou-născuților timișoreni. Artiştii au donat un ecograf în valoare de 50.000 de euro

ecograf 3

Ionel Radonici, un timișorean care e emigrat în Germania în urmă cu 45 de ani, vine în ajutorul nou-născuților care văd lumina zilei la Maternitatea ”Odobescu” din orașul de pe Bega.

ionel radonici

Acesta, sprijinit de foștii colegi de la WDR-Sinfonieorchester (orchestra simfonică a Radioului din Köln) a achiziționat un ecograf pentru Secția de Neonatologie de la ”Odobescu”.

Valoarea echipamentului este de aproximativ 50.000 de euro.

”Din anul 1990 ne-am unit într-o orchestră de cameră și organizăm concerte de muzică clasică, ocazie cu care se pot face donații. Din banii strânși am ajutat căminele de copii și spitalele din România.

Am luat legătura cu Maternitatea << Odobescu>> pentru a afla de ce aparatură este nevoie. Ca să avem banii necesari cumpărării ecografului pe care îl aducem la Timișoara, am demarat strângerea de fonduri în urmă cu trei ani. Organizăm un concert sau două pe an la Biserica Evanghelică Zeltkirche din Bergisch Gladbach, care are o acustică excepțională.

Suntem 15 persoane în orchestră și interpretăm piese de Händel, Bach, Vivaldi, Mozart…”, a mărturisit Ionel Radonici, oboist în orchestră.
România este țara cu cea mai mare mortalitate infantilă din Europa.

Ecograful pediatric este un echipament foarte util pentru diagnosticarea precoce a unor boli și, în acest fel, contribuie la sporirea șanselor de supraviețuire a nou-născuților.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns