Excursii mai multe şi mai ieftine

eugen dogariu 6

Românii ar trebui să beneficieze de excursii mai multe şi mai ieftine, începând din 1 noiembrie. De la această dată, va intra în vigoare ordonanţa de urgenţă privind aplicarea cotei reduse de TVA de cinci la sută pentru turism şi activităţi conexe: cazare, servicii de restaurant şi catering, accesul în parcuri de distracţii, dar şi pentru închirierea terenurilor amenajate pentru camping.

Prin acelaşi act normativ s-a eliminat şi cota redevenţei pentru apa geotermală şi apa minerală naturală utilizată pentru consumul populaţiei la buvetele publice, cota fiind, până acum, de cinci la sută din valoarea producţiei.

Senatorul PSD Timiş Eugen Dogariu spune că această ordonanţă are în vedere stimularea turismului în România, reducerea evaziunii fiscale şi creşterea consumului intern.

„Este de aşteptat ca românii să beneficieze de excursii şi servicii mai ieftine şi mai multe, după intrarea în vigoare a acestei ordonanţe.

S-a văzut clar ce efect au avut voucherele de vacanţă şi cât de mult a crescut numărul celor care au călătorit în concediu. Sperăm ca aplicarea cotei reduse de TVA să fie o măsură complementară acordării voucherelor, care să aibă consecinţe similiare din punct de vedere al stimulării turismului.

Sunt convins că va fi un imbold şi pentru turismul balnear, pentru că România dispune de un areal foarte bogat cu ape termale”, a declarat Dogariu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns