Universitatea din Washington, predicţie pentru România: 13 aprilie, cea mai neagră zi a epidemiei

coronavirus 11

Luni, 13 aprilie ar putea fi cea mai neagră zi pentru România. Este ceea ce cred cercetătorii americani, care au calculat când ar putea fi vârful epidemiei în ţara noastră. Previziunea a fost făcută de Institutul pentru Măsurători şi Evaluare în domeniul Sănătăţii de la Universitatea din Washington.

CITEȘTE ȘI: Firma de curierat la care apelează mii de români, atacată de hackeri. Ce s-a întâmplat cu datele clienților

Cercetătorii spun că se apropie perioada cea mai grea pentru România. Sâmbătă, pe 11 aprilie, resursele medicale vor avea cel mai mare grad de solicitare. Estimările arată că vârful pandemiei va fi atins în ţara noastră luni, pe 13 aprilie, adică peste cinci zile. 8 mai va fi prima zi în care România nu va înregistra niciun deces. Peste fix o lună aşadar. Însă, până în data de 4 august 2020, numărul deceselor ar putea ajunge la 804.

Scenariul americanilor arată că, pentru vârful pandemiei, România va avea nevoie de cel puţin 254 de ventilatoare şi peste 1.300 de paturi pentru bolnavi. La terapie intensivă, ar fi nevoie de cel puţin 299 de locuri. Dacă ar fi să comparăm estimările cercetătorilor cu cifreele furnizate de autorităţi, nu avem mtoive de îngrijorare.

Atenţie, însă! Studiul arată că aceste calculele ar putea fi valabile doar dacă măsurile de distanţare socială vor fi respectate în România cel puţin până în luna mai. Şi preşedintele Klaus Iohannis i-a rugat, din nou, pe români să respecte regulile, chiar dacă vin sărbătorile.

Şi tot prevenţia ne-a ajutat să nu înregistrăm un număr atât de mare de decese. Conform algoritmului, pe 8 aprilie, România ar fi putut avea 241 de morţi. Mai grav, aşadar, decât acum.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Universitatea din Washington, predicţie pentru România: 13 aprilie, cea mai neagră zi a epidemiei

  1. De ce oare Americanii știe peste tot în lume ce trebuie și ce nu dar în propria țară sunt luați prin surprindere????

  2. Cercetari din profund,facute,de Universitatea din Washington ! Sunt comandate de Johannis? Nu-i rau ca at entioneaza sa respectam o minima distanta de 1,5-2m,sau poate chiar mai mult la romani ca au metru variabil . La americani,in institutii in mod special in invatamant, se pastreaza distanta fata de interlocutor,nu e o descoperire de acum ( „spatiu vital „! ) Cum ei nu uzeaza de data de 13 din calendar,si s-au gandit la Romania. Nu este rau, ca-si mai aduc aminte de noi la greu dar si la bine! Vorba lui M.Snegur: „Sa ne avem ca neamuri,si neamuri bogate”,si nu neam prost.

Lasă un răspuns