Fenomen meteo periculos, în România: imagini teribile. Video!

Imagini inedite au fost surprinse de pompierii din Vaslui în timpul stingerii un incendiu. În timp ce încercau să domolească flăcările uriașe care înghițeau zeci de hectare de vegetație a apărut din senin o ”tornadă de fum negru.”

CITEȘTE ȘI: Universitatea din Washington, predicţie pentru România: 13 aprilie, cea mai neagră zi a epidemiei

🌪 Județul Vaslui, Moara Domnească – 8 aprilie || dust-devil 🌪Sursa: Meteoplus

Publicată de Severe Weather Alert – România pe Miercuri, 8 aprilie 2020

Vântul puternic ar fi dus la producerea fenomenului chiar pe câmpul care ardea puternic pe o suprafață de 30 de hectare. Iar fumul negru și cenușa din aer au făcut vârtejul și mai periculos. „Dați-vă la o parte! Să nu vină spre voi!”, a fost reacția unui alt bărbat care l-a atenționat pe cel care filma. Tornada de fum a durat câteva minute. Din fericire, nu au existat victime și nu au fost provocate pagube.

sursa: libertatea.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Fenomen meteo periculos, în România: imagini teribile. Video!

  1. Nu e TORNADA !!!!
    Fenomenul meteorologic surprins se cheama VÂRTEJ. Se produce din cauza încalzirii inegale a suprafetei terestre. E de mica intensitate si doreaza câteva zeci de secunde. Apare in masa de aer rece si e specific zilelor calduroase cand antreneaza praful si resturile vegetale de pe sol pe care le ridica până la câteva zeci de metri de la sol.
    Aici cauza poate fi chiiar incendiul de vegetație care a ridicat artificial temperatura solului și a antrenat fumul rezultat din incendiu.
    Pentru cine a trăit la țară nu e nimic spectaculos ! Poate doar faptul că a antrenat fumul și nu praful

Lasă un răspuns