Universitatea de Vest din Timișoara, locul 94 în topul celor mai bune universităţi din Europa şi Asia Centrală

Universitatea de Vest din Timișoara, locul 94 în topul celor mai bune universităţi din Europa şi Asia Centrală

Universitatea de Vest din Timișoara, locul 94 în topul celor mai bune universităţi din Europa şi Asia Centrală

Universitatea de Vest din Timişoara se poate mândri cu ocuparea locului 5 în topul celor 20 universităţi ierarhizate din România şi a locului 94 în topul celor mai bune 450 de universităţi din Europa şi Asia Centrală, figurând, astfel, între cele mai bune 21 la sută de universități listate în QS EECA.

În vederea realizării clasamentului pentru anul 2022 au fost analizate mai mult de 130.000 de răspunsuri ale membrilor comunității academice internaţionale cu privire la cele mai bune instituţii de învăţământ superior în zona de cercetare şi mai mult de 75.000 de răspunsuri ale angajatorilor din lume cu privire la cei mai buni absolvenţi ai universităţilor.

Pentru obținerea acestor informaţii au fost folosite cele 2 studii anuale ale QS: Global Academic Survey şi Global Employer Survey. De asemenea, au fost evaluate rezultatele obţinute de instituţii prin activitatea de cercetare ştiinţifică (perioada 2015-2019 pentru publicaţii şi perioada 2015-2020 pentru citări), utilizându-se date bibliometrice din Scopus, potrivit reprezentanților UVT.

„Pentru comunitatea noastră universitară, dar și pentru partenerii noștri din mediul economic și instituțional, ca și pentru comunitatea timișoreană, în ansamblu, rezultatele clasificării internaționale universitare QS University Rankings Emerging Europe & Central Asia reprezintă o frumoasă încununare a rezultatelor cu care încheiem acest an greu, al doilea de pandemie, în care lumea s-a schimbat fundamental, în care aproape totul a migrat spre comunicarea online și spre globalizarea instrumentelor educaționale.

CITEŞTE ŞI: Elevi ai unui colegiu din Timişoara, invitați să descopere gastronomia franțuzească

Această clasificare internațională arată, în primul rând, că UVT avansează și își consolidează postura de universitate europeană plasată în topul primelor 100 de universități din Europa Emergentă și Asia Centrală, lider regional de educație și cercetare din prima prima grupă valorică a universităților românești internaționalizate”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *