Unitățile de învățământ din Timișoara, la un pas de scenariul roșu. Cele mai noi date

Rata de infectare cu COVID-19 este în creștere în Timiș, iar în Timișoara se apropie de pragul de trei la mie, ceea ce înseamnă că toate școlile și grădinițele (în care sunt instruiți jumătate din numărul educabililor din județ) vor intra în scenariul roșu, activitățile didactice urmând să fie comutate în sistem online.

În doar câteva zile, numărul unităților de învățământ timișene închise din cauza numărului de îmbolnăviri fie la nivelul localității, fie ca urmare a cazurilor de infectare în rândul elevilor sau al personalului angajat, a crescut de la 30 la 46.

În prezent, în județul Timiș, aproape 12.000 de preșcolari și elevi învață în sistem online din cauza situației impuse de aplicarea scenariului roșu la nivelul unităților de învățământ din care fac parte. Însă, după opt luni de la declararea oficială a stării de pandemie, problemele stringente legate de dotarea cu echipamente informatice a unităților de învățământ și a participanților la actul de educație, dar și de conexiunea la internet nu au fost în totalitate rezolvate.

La nivelul județului, peste 6.700 de elevi nu dispun de instrumente adecvate pentru a putea participa la procesul de instruire online. Totodată, există școli care nu dețin echipamentele necesare care să permită transmiterea de către profesori, în condiții optime, a lecțiilor online din clasă sau care nu au o conexiune bună la internet. Unele dintre ele se află în proces de achiziție a acestor dispozitive, altele așteaptă să vină echipamentele.

CITEŞTE ŞI: Nou record de infectări: 4.848 de cazuri în România, 176 în Timiş. 69 de persoane decedate, 65 prezentau comorbidităţi

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, la nivelul celor zece unități de învățământ cu personalitate juridică din județ (la care sunt arondate și alte structuri educaționale) care funcționează, în acest moment, în scenariul roșu, au fost identificați 15 elevi de la Școala Gimnazială Foeni, 30 de la Școala Gimnazială ”Maria Brindea” Pesac, 71 de la Școala Gimnazială Sânandrei și 47 de la Școala Gimnazială Șandra care nu dețin echipamente informatice.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Timiș urmează să le solicite școlilor să le ofere elevilor care au nevoie, în custodie, calculatoare din rețeaua proprie, în această perioadă în care, din cauza scenariului roșu, învață de acasă. Cel puțin pentru săptămâna viitoare, aceste neajunsuri, acolo unde ele există, vor fi mai puțin resimțite de preșcolari și de elevii din ciclul primar, întrucât aceștia urmează să intre în vacanță.

Foto: B1 Tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns