Undă verde pentru autostrada Lugoj – Caransebeș!

Undă verde pentru autostrada Lugoj – Caransebeș!

Undă verde pentru autostrada Lugoj – Caransebeș!

Primul mare pas pentru realizarea tronsonului de autostradă dintre municipiile bănățene Lugoj și Caransebeș (parte a Autostrăzii Sudului), respectiv, realizarea studiului de fezabilitate, a primit undă verde zilele trecute, ca urmare a retragerii contestației depuse față de rezultatele din 28 februarie ale licitației aferente.

După cum a făcut atunci cunoscut Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, câștigătoare a contractului de peste 12 milioane de lei (fără TVA) pentru cei 50 de kilometri ai lotului Lugoj – Caransebeș a fost desemnată firma Inpro Muhendislik Mușavirlik Anonim Șirketi, o companie turcească care are deja un portofoliu mai larg de lucrări de infrastructură în țara noastră. Singura contestație depusă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a fost retrasă, astfel că poate fi semnat contractul de atribuire.

Pentru tronsonul dintre Lugoj și Caransebeș, durata alocată realizării studiului de fezabilitate este de 20 de luni. Abia în urma acestui studiu și a celor aferente celorlalte trei tronsoane ale magistralei Lugoj – Filiași se va stabili dacă aceasta va fi construită în regim de drum expres sau de autostradă.

CITEŞTE ŞI: Virgil Popescu, despre Hidroelectrica: ”Mă neliniștește treaba asta!

Vești bune vin și pentru autostrada deja funcțională Nădlac – Timișoara – Lugoj – Deva. În cadrul programului cu finanțare europeană de amplasare pe autostrada A1 a 328 de puncte de încărcare electrică a autovehiculelor, în următoarele săptămâni vor fi amplasate astfel de facilități și în punctele Recaș, Giarmata și Șagu-Arad.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *