Imperfecțiune vs. Perfecțiune, la Spitalul Judeţean din Timişoara

Imperfecțiune vs. Perfecțiune, la Spitalul Judeţean din Timişoara

Imperfecțiune vs. Perfecțiune, la Spitalul Judeţean din Timişoara. Cum ne însănătoșim perspectiva de viață, aplicând principii ale filosofiei clasice

Din inițiativa Prof.univ.dr. Dorel Săndesc, managerul instituţiei, amfiteatrul Spitalului Judeţean din Timişoara a găzduit, marţi, o conferință sensibil aparte, prin faptul că a oferit celor prezenți instrumente practice, aplicabile și simple, ba chiar la îndemâna celor care se află în diferite stadii de epuizare fizică și mentală.

Recunoscută ca fenomen de burnout, puterea de a munci mult, mai mult și din ce în ce mai mult vine, de fapt, din slăbiciunea de a nu accepta cine ești, cum ești și ce poți. De a nu îți accepta limitele firești și, mai apoi, de a te vedea și respecta ca om, ființă umană imperfectă, și nu ca pe un obiect.

Aspectele psihologice din spatele burnout-ului dau la iveală o inconștientă direcție spre boală, pe care singur, omul, și-o trasează prin muncă fizică extenuantă și prin acumulări ce au drept azimut, perfecțiunea.

Oaspetele Spitalului Clinic Județean, prof.dr Elliot D. Cohen, clinician și filosof practician, abordează o terapie ce folosește principiul logic al clasicilor în psihologie și filosofie și susține colaborarea, respectiv munca în echipă.

Conform prezentării, Prof. dr. Elliot D. Cohen este director al Departamentului de Științe Umaniste la Indian River State College, profesor de etică clinică la Colegiul de Medicină al Universității de Stat din Florida și director și formator la Logic-Based Therapy & Consultation Institute (SUA). Este autor a numeroase cărți și articole, Elliot D. Cohen este unul dintre principalii fondatori ai Consilierii Filosofice în Statele Unite și creator al Terapiei Bazate pe Logică (LBT).

În fața unui auditoriu avizat, domnia sa a prezentat aspecte relevante ale fenomenului burnout, efectele sale negative asupra mentalului și fizicului uman, mai cu seamă în segmentul medical unde, alături de practicienii clinicieni sunt foarte multe cazuri de tineri studenți în științele medicinei, ce se confruntă cu simptome ale bolilor psihice, datorate muncii în exces.

Imperfecțiune vs. Perfecțiune, la Spitalul Judeţean din Timişoara

Acceptarea umanului imperfect, raportarea la posibilitățile reale existente, renunțarea la control și la comparație, eliminarea așteptărilor nerealiste sunt doar câteva pîrghii identificate și în prelegerile filosofilor clasici și care, acceptate în profunzimea ființei și practicate zi cu zi, pot ajuta la redresarea perspectivei asupra vieții.

CITEŞTE ŞI:

ANAF: Se vând mașini de lux prin firme fantomă. Zeci de autoturisme rulate au fost verificate și în punctele de trecere a frontierei din vestul țării

În colaborare cu psihologi sau psihiatri clinicieni se pot recunoaște semnalele unei contradicții între starile/sentimentele reale și imaginile livrate de un mental ce poate ridica, nerealist, standardul, în orice domeniu de viață.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *