Una dintre comunele timişene cu foarte multe case de vacanţă intră în secolul XXI

bogda 3

Despre comuna Bogda se poate spune că are rezolvată complet alimentarea cu apă a celor șase sate componente. E de menționat că, doar în satul Comeat, mai e puțin ca să fie recepționat sistemul și acesta să devină funcțional, investiția fiind realizată în proporție de 99 la sută.

În privința branșării gospodăriilor, în general, casele noi sunt racordate la rețea. Nu același lucru se întâmplă cu cele vechi, în care trăiesc vârstnici cu venituri modeste și care folosesc în continuare apa provenind din fântâni.

Cea de-a doua utilitate, canalizarea, este un punct nelipsit în lista anuală a investițiilor pe care administrația locală și le propune. Deocamdată, însă, nu se pune nici măcar problema întocmirii unui proiect în acest sens, comuna fiind mult prea săracă să-l poată susține din bani proprii. În 2016, s-a făcut, totuși, un studiu de fezabilitate.

În satele acestei unități teritoriale trăiesc în mod permanent circa 400 de persoane. Alte 150 vin la casele de vacanță pe care le dețin doar vara sau în weekend pentru a se bucura de natură și de aerul curat de aici.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *