RoboTEC, o nouă provocare pentru pasionaţii de IT

robotec

În perioada 23-25 martie va avea loc cea de-a IV-a ediție a concursului internațional RoboTEC (Robot Engineering Contest), organizat de Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare),  în colaborare cu Universitatea Politehnica din Timișoara, Facultatea de Automatică și Calculatoare și companiile din cadrul IT. RoboTEC este o competiție de robotică și inteligență artificială, care se adresează elevilor și studenților din România, dar și din alte țări. Aceștia au șansa de a-și aprofunda cunoştinţele de programare, de a le pune în practică şi de a interacţiona cu alţi participanți pasionați de domeniul IT.

În cadrul concursului, se pot înscrie echipe formate din trei elevi/studenţi, cu posibilitatea de a fi însoţiţi de un cadru didactic (mentor). Concurenții trebuie să construiască un robot autonom, care va fi testat în cadrul uneia dintre cele şapte probe din competiţie.

Astfel, Line Follower Classic este proba de urmărire a liniei, care testează abilitatea robotului de a urmări un traseu, într-­un timp cât mai scurt, fără erori, iar Line Follower Enhanced, testarea care constă în urmărirea liniei în cel mai scurt timp, dar, spre deosebire de Line Follower Classic, există diverse obstacole pe parcursul traseului, cum ar fi intersecții, pereți, linii întrerupte sau culori inversate. Urmează Line Follower Turbo, probă în care va fi testată viteza robotului în timp ce parcurge o buclă, menținându-și traiectoria. Pentru siguranță, robotul va fi echipat cu un ventilator electric.

Printre cele mai îndrăgite testări, Mini Sumo & Mega Sumo sunt probele în care robotul trebuie să-și împingă adversarul în afara unui ring circular, diferența dintre ele fiind dată de dimensiunea și greutatea robotului. Nu lipseşte nici testarea Maze, în care robotul pornește dintr-un loc inițial și trece printr-un labirint ca să-şi găsească celula finală, totul într­-un timp cât mai scurt. Ultima probă, denumită Freestyle, este cea în care se va testa imaginația și abilitatea echipelor de a construi un robot cu o funcționalitate deosebită, pe care îl vor prezenta în fața juriului, având la dispoziție cinci minute.

Organizatorii le vor oferi participanților premii remarcabile, cazare, masă și transport în comun gratuit și nu există taxă de participare.

Înscrierile se pot face până la data de 25 februarie pe site-ul https://robotec.ligaac.ro/Registration/RegisterTeam.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns