Corul din Dudeştii Vechi, tradiţia care trebuie dusă mai departe

cor dudestii vechi

În Dudeştii Vechi, o comună bogată şi cochetă, aflată în vestul judeţului, există o mulţime de tradiţii care au supravieţuit timpului. Toate acestea se păstrează şi datorită muncii depuse de Pavel Velciov, referentul cultural din cadrul primăriei.

La Căminul cultural din localitate, de 15 ani funcţionează un cor bărbătesc, compus din 20 de persoane. Formaţiunea a fost înfiinţată în anul 1938, după care, o perioadă, activitatea corului a fost întreruptă. În urmă cu 15 ani, corul a fost din nou înfiinţat şi este mereu prezent la toate sărbătorile comunei. „Cel mai tânăr membru al formaţiei corale are 16 ani, iar cel mai în vârstă, 50”, ne-a precizat Pavel Veciov. Cu toate acestea, media de vârstă este de doar 35 de ani.

Membrii corului interpretează şi muzică populară, nu numai corală. Ei cântă în română şi în bulgară şi sunt mereu prezenţi cu ocazia sărbătorilor creştine. Concertează periodic în biserica din localitate, au fost prezenţi şi la Timişoara, cu prilejul concertului de Crăciun, precum şi Serbia. Chiar şi la înmormântări corul din Dudeştii Vechi este prezent, interpretând cântece de jale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Corul din Dudeştii Vechi, tradiţia care trebuie dusă mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *