Una dintre cele mai calde nopți de când există date: +28,9 grade în Banat

Una dintre cele mai calde nopți de când există date: +28,9 grade în Banat

În dimineața de marți s-a înregistrat una dintre cele mai ridicate temperaturi minime din timpul nopții de când există date meteo: la Oravița, în Banat, au fost +28,9 C. La ora 8 erau +30 de grade la Oravița și Reșița, în timp ce minima nopții a fost +6,8 grade la Obârșia Lotrului. În acestă zi maximele vor ajunge la +40 C în țară, dar vremea se va răci apoi, conform HotNews.ro.

Oravița este un oraș cu 15.000 de locuitori din județul Caraș Severin și, pentru că se situează în sud-vest-ul țării clima sa are accente medieraneene. La Oravița au fost și +20 de grade în ianuarie, iar nopțile de iulie și de august aduc adesea maxime ridicate, de peste +25 de grade. În vara lui 2000 au mai fost nopți cu minime în jur de +29 de grade.

Tot în noaptea de marți au mai fost +26,7 C la Moldova Veche și +25 la Caransebeș. La Miercurea Ciuc au fost +8,6 C, iar la vf Omu, +10.

CITEŞTE ŞI: Un tânăr se zbate între viață și moarte la Timişoara, din teamă de oxigen și de vaccin

În acestă vară dominată de valuri de căldură au mai fost minime ridicate, de 25, 26 de grade, dar niciodată atât de mari precum a fost noaptea trecută la Oravița. Pe 14 iulie minima a fost de +27 C la Șiria (județul Arad) și de +26,5 la Dumbrăvița de Codru.

Foto: ANM


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns