Un tânăr se zbate între viață și moarte la Timişoara, din teamă de oxigen și de vaccin

Un tânăr se zbate între viață și moarte la Timişoara, din teamă de oxigen și de vaccin

Un tânăr în vârstă de 34 de ani se zbate între viață și moarte la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2 și a refuzat oxigenul de teamă că îi va afecta alveolele pulmonare. Bărbatul este nevaccinat și le-a spus medicilor că nu s-a imunizat de frică.

Tânărul de 34 de ani a ajuns la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara cu afectare pumonară de 80%, iar medicii încearcă să îi salveze viața. El a refuzat să se vaccineze și apoi a refuzat oxigenul, convins că îi fac rău, pentru că așa a citit pe internet, a spus directorul medical al spitalului, dr. Cristian Oancea, la Antena 3.

„Este unul dintre multele cazuri care efectiv ignoră sfaturile medicale și l-am adus în atenția opiniei publice ca să vadă oamenii cu ce ne confruntăm, să vadă oamenii pericolele la care se expun cu această infecție parșivă SARS-CoV-2 și faptul că ești tânăr nu înseamnă că nu poți face un fenomen foarte sever de COVID-19.

Băiatul a venit în stadiu foarte avansat la noi, 80 la sută disfuncție pulmonară, deși avea două teste antigenice acasă realizate acasă și erau negative. PCR-ul a decelat pozitiv și la o zi după ce s-a internat în spital a trebuit să îl mutăm la Terapie intensivă și încă o zi după aceea a trebuit să îl intubăm. Acum, colegii încearcă să îl salveze. E la limita dintre viață și moarte”, a spus directorul medical al Spitalului „Victor Babeș”.

Medicul Cristian Oancea a spus că l-a întrebat pe tânăr de ce nu a vrut să accepte oxigenul și de ce nu s-a vaccinat.

CITEŞTE ŞI: Tragedie în Parâng: băut bine, un cioban s-a urcat în telescaun pentru a ajunge mai repede la oi

„A zis că a citit pe internet că oxigenul distruge alveolele și că poate să fie toxic. Eram chiar cu rezidentul meu când făceam vizita. Când am întrebat de ce nu s-a vaccinat a spus că i-a fost frică, pentru că nu știe, că, la fel, interesându-se pe internet, din surse neautorizate, a citit că poate să facă daune în viitor și că nu sunt testate suficient, explicații de acest gen”, a mai spus dr. Oancea.

Acesta atrage atenția că oxigenul care este indispensabil vieții de când ne naștem, iar viața fără oxigen nu poate exista.

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Un tânăr se zbate între viață și moarte la Timişoara, din teamă de oxigen și de vaccin

  1. Chiar iti pare rau cind auzi de astfel de cazuri.
    Despre discernamintul lui ca om, tinind cont doar de starea in care este, nu vreau sa ma pronunt !
    Dar citi din astia, care se cred invincibili, sunt ?
    Dar cei care trec prin boala usor si omoara pe altii prin comportamentul lor iresponsabil , care in final duce la moartea unor nevinovati ?

  2. Domnule dr.Oancea chiar întotdeauna pacienții sunt de vină? Pot sa va dau un nume de doctor care a refuzat să-l programeze pe soțul meu pt.testul de virus deoarece citez,,nu are dificultăți de respirație si nu are temperatură peste 38,5″Se întâmpla acum un an.După 2 zile a fost confirmat pozitiv, am fost sunați ca trimit un doctor pt.consultatie.Acesta ,desi costumat corespunzător a strigat,,nu va apropiati de mine” și nu i-a măsurat decât  saturația de oxigen care era 95.A zis citez,,e pe drumul cel bun”,sa nu i-a antibioticul care i l-a prescris cu o zi înainte un medic de pe salvare, doar sirop de tuse si paracetamol,algocalmin.Putea să ne prevină că va avea nevoie de oxigen sau alt medicament anticoagulant, sau antiinflamator.A zis ,,dacă are probleme de respirație chemați salvarea „Când s-a simțit rău am chemat ambulanța, pe la ora 8 a ajuns la spital ,la ora 11 soțul  meu a zis că încă nu a primit medicamente,la ora 14 m-a sunat ca îi este rău ca și dimineață și nu știe ce să facă. I-am spus să cheme pe cineva ,,,dar nu e nimeni la tine?”.In aceeași zi a ajuns la terapie intensivă și după 17 zile intr-un loc fără lacrimi și durere.Da,a fost acum un an, au căpătat experiențe medicii,atunci nu se dădeau pulsoximetre acasă, nici oxigen.Poate va veni și ziua când medicii vor recunoaște că s-au făcut greșeli în protocoale și spitale.Nu dați vina întotdeauna pe bolnavi.Noi am purtat mască și ne-am dezinfectat ,dar poate a fost un gest din greseala,o neatentie.
    I

Lasă un răspuns