Una dintre cele mai austere comune timişene începe să se modernizeze

Trei dintre cele 104 comune cu mai puțin de o mie de locuitori din țară sunt situate în județul Timiș. Şi ele vor avea piste de biciclete

Una dintre cele mai austere comune timişene începe să se modernizeze. Localitatea a fost, de-a lungul timpului, părăsită de mulți localnici, care au ales drumul altor comunități, însă tot din județ, iar edilii-șefi care s-au perindat la primărie nu au făcut mari investiții de-a lungul timpului.

În viitor, însă, comuna Secaș ar putea beneficia de modernizările secoului în care trăim: asfaltări, teren de sport, iar localnicii ar putea avea chiar și terenurile intabulate, așa cum ar fi normal. Școala din Secaș a fost renovată anul trecut, iar acum cei 12 copii din clasele I-IV, dar și cei mai mici dintre locuitori, zece la număr, care frecventează grădinița, au condiții decente de cursuri.

Și una dintre cele mai problematice străzi din comună va fi asfaltată. Aceasta a fost pietruită în 2015, însă pe vremea rea este aprope impracticabilă. Modernizarea Secașului nu se oprește doar la asfaltări și la extidnerea rețelei de apă spre Crivobara, dorindu-se și realizarea unui teren de sport.

De asemenea, intabularea suprafețelor este una dintre marile probleme ale locuitorilor din Secaș care și-au vândut terenurile pe baza unor procure sau adeverințe. Se dorește ca până la finele acestei luni să fie finalizat fondul funciar. Mai sunt de pus în posesie circa 250 de hectare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *