Un vapor de croazieră plin cu turişti s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta. Şapte morţi, 19 dispăruţi

vapor scufundat dunare budapesta

Un vapor de croazieră plin cu turişti s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta. Sun şapte morţi şi 19 dispăruţi. Vaporul s-a scufundat chiar în dreptul clădirii Parlamentului maghiar.

Şapte turişti sud-coreeni şi-au pierdut viaţa şi 19 sunt daţi dispăruţi, după ce vaporul la bordul căruia se aflau s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta, a informat joi Ministerul sud-coreean de Externe, transmite AFP.

În total, 33 de sud-coreeni se aflau la bordul acestui vas şi şapte au fost salvaţi, în timp ce operaţiunile de salvare continuă, a precizat ministerul, adăugând că accidentul s-a petrecut miercuri seară ca urmare a ciocnirii cu un alt vapor.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a ordonat ‘desfăşurarea tuturor resurselor disponibile’ pentru a veni în ajutorul concetăţenilor săi, potrivit palatului prezidenţial de la Seul.

Accidentul s-a produs miercuri seara după ora 22:00, ora României, când vasul de croazieră pe care erau 33 de turişti şi doi membri ai echipajului s-a ciocnit cu un vapor de pasageri de mari dimensiuni, în timpul unei ploi torenţiale.

Vaporul de croazieră, Sirena, a fost lovit din spate de cealaltă navă, iar epava lui a fost găsită spre dimineaţă pe fundul Dunării, în apropierea podului Margareta, conform observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *