Un TIR încărcat cu peste 17 tone de deşeuri din aluminiu a fost întors de la vama Nădlac II

Un TIR încărcat cu peste 17 tone de deşeuri din aluminiu a fost întors de la vama Nădlac II

Un TIR încărcat cu peste 17 tone de deşeuri din aluminiu a fost întors de la vama Nădlac II

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, a unui mijloc de transport încărcat cu 17.080 tone de deșeuri, constând în deșeuri de aluminiu.

Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijlocului de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

În data de 27.06.2023 poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetățean român. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din aluminiu de la o societate comercială din Germania, pentru o firmă din România.

CITEȘTE ȘI: Dezvoltare marca Fritz-Lațcău: talcioc pe trotuar în loc de chioșcuri

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 17.080 kg de deșeuri, constând în deșeuri de aluminiu, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României a mijlocului de transport în cauză, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *