Un timişean are peste 150 de suflete de companie! GALERIE FOTO

Lucian Costea

Trei struți au fost aproape uciși de albine. După intervenția casapului și a bucătarului aceștia au ajuns… friptură pe masa perceptorului din Primăria Giera.

”Aveau un gust rău, de sălbăticiune”, spune Lucian Costea. ”Am suferit… Apoi am cumpărat încă trei struți”, spune bărbatul.

Cățeaua Isa și vierul Johnny

Cum deschide ușa gospodăriei, referentul de la ”Impozite și taxe” este primit cu bucurie de cățeaua Isa. Rând pe rând, alte patrupede se gudură pe lângă perceptor. De data aceasta, Lucian Costea nu strânge dările, ci oferă dragoste și bunătăți. La cocini, porcii guiță de bucurie, iar vierul Johnny își face loc pentru a primi o mângâiere. Trei struți bat din picioare și din aripi. Rațele mandarine și caroline, gâștele Toulouse și găinile de diferite rase îl simt și îi fac o primire fastuoasă. Păunii își arată penajul, papagalii vin la marginea coliviilor, iar porumbeii gânguresc. Nici măcar iepurii nu se tem.

”Am grijă de toate păsările și animalele. Primăvara și toamna, le fac tratamentul injectabil, iar atunci când am timp liber, mi-l petrec cu ele. Sunt frumoase, dar e și mult de lucru și mănâncă foarte mult. Numai pentru câini cumpăr săptămânal 20 de kilograme de tacâmuri de pui și cantități importante de bobițe speciale”, spune Lucian Costea.

Întreaga familie muncește pentru un hobby

La 44 de ani, perceptorul de la Primăria Giera are peste 100 de suflete care îi înveselesc viața și îl fac, în timpul liber, nu să strângă bani, ci să îi cheltuiască.

Crescut la Timișoara, Lucian Costea și-a petrecut weekend-urile și vacanțele în comuna unde, mai târziu, a ajuns să colecteze dările. ”Îmi plăceau iepurii și găinile de rasă. Deja, la 13-14 ani puteam să am grijă de animale”, spune Lucian Costea. La 20 de ani, timișoreanul s-a mutat la sat și s-a dedicat în mare măsură hobby-ului său, acela de a răsfăța sufletele necuvântătoare.

”De meserie sunt electromecanic auto. Stau la Toager împreună cu socrii mei care mă ajută cu creșterea animalelor și a păsărilor”, adaugă Lucian Costea.

Rând pe rând, în gospodăria perceptorului s-au adunat șapte câini, zece papagali, șase păuni, 30 de vaci, 25 de porci, trei struți și o sumedenie de iepuri, găini, rațe, gâște și porumbei de rasă.

”Lucrăm cu toții – socrul, soacra, soția, fiica, ginerele și încă doi angajați. Eu mai puțin… deși e hobby-ul meu. La cinci lei kilogramul de porc viu nu poți să te gândești la profit. Așadar, nu vând animale sau păsări. Sunt doar pentru companie, consum propriu și cadouri”, spune Lucian Costea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *