Un Târg de Paște cam incolor și inodor în capitala Banatului. Papi ceva, te ”reîntorci în sine” și cam atât (galerie foto)

Un Târg de Paște cam incolor și inodor în capitala Banatului. Papi ceva, te ”reîntorci în sine” și cam atât

E drept că de doar câteva zile s-a deschis Târgul de Paște din Timișoara, cu baza în Piața Libertății – și de data asta cu minitârguri în zonele Freidorf, Lipovei, Soarelui și Traian – dar animația e departe de a fi la cote pe care le-am putea aștepta în prag de mare sărbătoare. De fapt, centrul urbei arată aproape ca de obicei, exceptând niște ”căsuțe” care vând de toate pentru toți în Libertății.

Dacă altădată aerul pascal pe care ogranizatorii au dorit să-l dea manifestării comerciale era cam ostentativ cu niște iepuri uriași și ouă de dinozaur, de data asta tocmai bucuria celor mici pare să fi fost pe ultimul plan, pentru că ei nu prea au la ce-și trage părinții de mânecă spre târg.

Papi ceva, te ”reîntorci în sine” și cam atât

”Din respect pentru timișoreni și pentru tradiția creștină a poporului român, Târgul de Paști nu va fi un eveniment al concertelor răsunătoare, al mulțimii, al show-ului, ci unul al momentelor în legătură, într-un fel sau altul, cu sărbătorile pascale”, precizau la inaugurare reprezentanții Casei de Cultură, încercând fără îndoială să îmbrace în cuvinte frumoase austeritatea lamentabilă a evenimentului. Dacă e s-o spunem pe-a dreaptă, e mai mult un loc de luat o gustărică și de plecat mai departe recules ori ba, decât o atracție majoră a orașului întru întâmpinarea Sărbătorilor Pascale.

Peste 30 de căsuțe cu de toate, de la preparate culinare și băuturi până la suveniruri și hand-made-uri de toate felurile compun ingredientele principale ale amenajării care pentru trecătorul grăbit nici n-ar părea un Târg de Paște decât dacă ar privi mai atent niște placaje pe care sunt desenate cam amatoristic Sfânta Familie, Pruncul… Zău, nici măcar în punctul ăsta nu prea îți vin în simțire ”reîntoarcerea spre sine” sau ”o reclădire armonioasă a tradițiilor poporului român”, cum mai proclama Casa de Cultură a Municipiului apropo, probabil, de partea vizual-artistică reprezentată puțin spre deloc la târg.

 

Program mai animat doar în weekend

Cătălin Ursu, Ana-Maria Cojocaru, Raul Lăzărescu (actori ai Teatrului Național Timișoara); Marta Teglas și Mihaela Faur (Filarmonica Banatul); Mădălin Luca (naist, Ansamblul Banatul), corala bărbătească Contrast, Asociația ”Teatru pe Roți”, Asociația ”Check Art”, pianistul stradal Adrian Adisi, elevii Liceului de Arte, dar și câțiva meșteșugari sunt chemați, totuși, să creeze câteva puncte de atracție pentru vizitatori.

CITEŞTE ŞI: În timp ce plânge pe umărul impostoarei de la Piețe, o fruntașă useristă își îndeamnă colegii să ia la puricat CV-urile peneliștilor (galerie foto)

Ateliere de încondeiat ouă, plantat semințe, împletit de nuiele, de făcut cozonac, spectacole teatrale, de nai, de dans contemporan, de vioară și harpă, de păpuși, de picioroange, statui vivante mai pot fi văzute, dar numai în weekend-uri.

Târgulețe de Paște, precum spuneam, mai pot fi vizitate în Freidorf (Piața Petöfi Sandor), zona Pieței Traian (Biserica Millenium, Parcul Regina Maria), Calea Lipovei (Parcul de pe str. Holdelor) și Zona Soarelui (Parcul Pădurice). În toate amplasamentele, în 25 aprilie va avea loc o vânătoare de ouă, pentru copiii cu vârste cuprinse între trei și zece ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *