Un tânăr paramedic SMURD poartă tricoul care le dă curaj pacienţilor: „Azi nu moare nimeni!”

Un tânăr paramedic poartă tricoul care le dă curaj pacienților: „Azi nu moare nimeni!”, scrie pe pieptul lui Cosmin.

În plină epidemie de coronavirus, România luptă, prin medici, asistente, ambulanțieri, infirmiere și paramedici, să țină sub control virusul care a aucis deja 229 de oameni la noi în țară. Sunt considerați cu toții niște eroi și în fiecare zi aflăm povești tulburătoare despre ei.

Cosmin e paramedic SMURD, e mereu în prima linie, mai ales acum, în plină epidemie. Povestea lui a fost spusă pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Dituații de Urgență.

El este Cosmin.

Paramedic SMURD, un salvator cu povești din prima linie. El face parte din acea categorie de oameni dedicați pentru care viața unui om contează. Ca el sunt mulți. Colegii de la serviciile de ambulanță, medicii, asistenții, ceilalți paramedici, pompieri, piloți, toți, împreună, pentru ca un zâmbet să răsară senin pe chipurile celor aflați în cumpănă.

Cosmin își dorește un singur lucru: să nu vadă și să nu simtă durerea din ochii neputincioși al pacientului din fața lui.

“Azi nu moare nimeni!” -un mesaj puternic, imprimat pe un obiect de preț al lui Cosmin, un tricou norocos, încărcat de zeci, poate sute de emoții reale.

“Odată, o pacientă a facut atac de panică în ambulanță în momentul cand au pornit sirenele. A început să plangă, să spună că sfârșitul ei este aproape. Cosmin a luat-o de mană, a incercat să o calmeze si văzând că nu reușește, și-a deschis combinezonul și i-a spus:

„Vezi ce scrie? Deci, Azi nu moare nimeni!„.

Sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
Marius 10 aprilie 2020
Multumim pentru ce faci !! Multumim ca risti pentru noi ! Restul, povesti si indemnuri....din suflete...asa cum sunt ele. Sa fii sanatos si sa ajuti in continuare !
pieton 9 aprilie 2020
Esti un spirit voluntar. Cat priveste indemnul, mai cugeta !