Alertă pe aeroport! Mii de români care se întorc în Germania au năvălit în aerogară

Aproximativ 1500 – 2000 de români se află pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca de unde vor ajunge în cursul zilei de astăzi în Germania la munci agricole cu mai multe zboruri de tip charter.

CITEȘTE ȘI: Cel mai recent bilanț al epidemiei de coronavirus: un nou vârf al îmbolnăvirilor, Timișul are 25 de cazuri noi

Este vorba de aproximativ 13 curse. Regulile de distanţare socială nu sunt respectate, iar oamenii stau „la grămadă” în parcarea aeroportului din Cluj-Napoca.

O parte dintre aceştia au venit chiar din judeţul Suceava, unde se află cel mai mare focar de coronavirus din România.

„Organizarea aparține firmelor private care s-au ocupat și de contractele lor de muncă. Am trimis acolo jandarmi pentru a asigura ordinea publică. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va face verificarea respectării măsurilor care trebuiau luate de organizatori”, a declarat pentru cluju.ro, prefectul Mircea Abrudean.

sursa: realitateadecluj.net

3 Comments
Ovi 9 aprilie 2020
Citind articolul mie nu-mi rezulta ca acesti oameni se intorc in germania cum spune titlul ci doar ca pleaca in germania.... dar poate fiind plecat de mult din tara nu mai stiu limba romana.
aprodu 9 aprilie 2020
Saracia ii face pe oameni sa-si piarda mintile. Germania este plina de virusati si oamenii astia se ingramadesc sa mearga la munca acolo. Este sinucidere curata. Apoi cine scapa si se intoarce in tara or sa imbolnaveasca din nou populatia si iarasi pandemie... Nu ar trebui lasati sa plece..
Yo 9 aprilie 2020
In Germania se poate munci...in Romania se sta in carantina...