Timișoara are nevoie de o femeie-primar, care să-i ducă ”faima” în toată țara

Suntem într-o perioadă în care județul Timiș este în centrul atenției și datorită unor scandaluri ale căror protagoniste au fost femei aflate în funcții de conducere. Dacă s-a vorbit de Timiș la București, a fost și pentru că au existat unele inițiative feminine, al căror ecou a trecut granițele județului.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr paramedic SMURD poartă tricoul care le dă curaj pacienţilor: „Azi nu moare nimeni!”

Tonul l-a dat fosta șefă a Inspectoratului Școlar Județean Timiș, Aura Danielescu, care a înregistrat-o pe Liliana Oneț, prefectul județului, iar apoi, cică din greșeală, a scăpat-o în spațiul public. Limbajul folosit de cele două distinse doamne nu era nici pe departe unul specific pozițiilor onorabile pe care le au, ba dimpotrivă, Aura Danielescu o făcea nesimțită pe Liliana Oneț, la finalul unei înregistrări care, tot din greșeală, nu a mai fost transmis către public, dar tot a ajuns în media. Fosta șefă a ISJ Timiș a continuat cu câteva ieșiri publice car aduceau mai degrabă cu blestemele femeilor de la țară decât cu un comunicat transmis de către o persoană publică.

Nici doamna prefect nu s-a lăsat mai prejos și a făcut și ea turul televiziunilor naționale, cu acuzațiile de discriminare care i s-au adus. Când explozia pandemiei părea să liniștească apele,  a apărut brusc  o altă femeie care a făcut,  iarăși, județul de ”fală”. Este vorba de șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, Cornelia Malac, cea care a uitat poezia memorată precum copiii de la clasa pregătitoare și a rămas blocată într-o conferință de presă devenită celebră mai mult pentru amatorismul directoarei decât pentru informațiile transmise. Cornelia Malac a plătit cu funcția pentru incompetența sa, dar nici succesoarea ei, Mariana Rădulescu, nu a dorit să treacă neobservată. Numită în funcție de către PNL, noii șefe a DSP Timiș i-a trebuit doar câteva săptămâni pentru a se  dezlănțui împotriva propriului partid și a măsurilor luate de liderii liberali, de au crezut toți că a intrat coronavirusul în ei.

Uluiala era cu atât mai mare cu cât una dintre țintele Marianei Rădulescu era Liliana Oneț, buna sa colegă și prietenă de la Casa de Asigurări de Sănătate Timiș, locul unde își beau cafeaua împreună în fiecare dimineață, până într-o zi, când PNL a avenit la guvernare și amândouă au fost promovate în funcții-cheie. Pentru ca debandada să fie și mai mare, în scandalul de la Timișoara a mai apărut o femeie, Olimpia Oprea, directoarea Spitalului Municipal, cu declarații contradictorii despre pandemia secolului.

E de ajuns pentru a duce Timișul în față? Nu, pentru că s-a simțit ignorată doamna senator de Timiș Alina Gorghiu, care a ținut și ea să facă de fală județul, prin pitorescul proiect ”Închisoarea de acasă”, care l-a lăsat mască chiar și pe șeful său de partid, Ludovic Orban.  Parcurgând lista, remarcăm, iată,  ce izvor nesecat de talente feminine se dovedește a fi județul Timiș în materie de resurse umane.

Și stați așa, că nu a fost scoasă în față ”artileria grea”, în frunte cu Maria Grapini, care, cu siguranță, le-ar bate în rating pe toate șefele menționate mai sus. Păi, în aceste condiții, nu ar fi ”strong” să avem o femeie-primar la Timișoara, ca să se ducă ”fala” în toată țara?

8 Comments
stefu 10/04/2020
Cam deslânat articol, se vorbește despre femei în diferite funcții și se sare la primărie cu propunere de primăriță... fără nici un haz, halal autor !
Iuga Simona Ortenzia 10/04/2020
Hai, sa aruncam o privire d-le Misogin, la guvernantii nostri. Ia vezi, poate vii cu un articol “bun”despre barbatii care ne duc “fala” in lume!
cet 10/04/2020
Doar patachine promovate politic si nu ... numai!
aprodu 09/04/2020
Vrem schimbare la primaria Timisoara dar fara femei.
nea fane 09/04/2020
Intrebare pt. timisoreni.Vreti ca Timisoara sa fie condusa de ROABA NICOLETA nu de ROBU NICOLAE? Daca ,,DA", votati cu roaba!
Yo 09/04/2020
Timisoara are nevoie de fapte ,nu de faima si vorbe!!!