Apel disperat al poștașilor

apel disperat

Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România a transmis un apel ministrului Marcel Vela, în care este prezentatî situația delicată prin care trec angajații Poștei Române.

CITEȘTE ȘI: Timișoara are nevoie de o femeie-primar, care să-i ducă ”faima” în toată țara

”Zílnic, peste 11.600 de poștași intră în contact direct cu peste 1.160.000 de persoane și lunar cu peste 24.360.000 de persoane, pentru a le preda trimiteri înregístrate, contra semnatură. Dintre aceste persoane, multe pot fi astăzi sănătoase, dar purtătoare de virus. Pâna vor avea loc testările, autoizolarea și comunicarea de la DSP către oficiile poștale a numelor/ adreselor celor autoizolați, poștașii nu știu care sunt destinatarii pe care-i pot contamina. Un poștaș contaminat, pâna la declanșarea simptomelor bolii, poate contamina zílnic peste 100 de persoane din afara Poștei Române, dar și pe colegii din colectivul în care lucreazã!

Directorul General al Poștei Române a cerut, la propunerea SLPR, aprobarea lăsării tuturor trimiterilor înregistrate, în cutia poștală, pe perioada situației de urgență, dar ANCOM și MTIC pasează problema de la o instituție la alta, și, subînțeles, la Ministerul Afacerilor Interne, care administrează țara în situație de urgență.

Daca prin ordonanța militară s-ar dispune lăsarea la cutia poștală, riscul de contactare și posibilă contaminare a salariaților și a populației s-ar diminua lunar cu 24.360. 000 persoane. Și ar fi diminuat și riscul intrării în autoizolare al tuturor salariaților din oficii poștale urbane, blocând astfel activitatea poștală din marile orașe.

Al doilea aspect este cel a1 dotării cu materiale de protecție. Poștașii, încă nu toți, pot avea o pereche de mănuși și o mască, pentru o zi, plus o cantitate insuficientă de dezinfectant corporal (l50ml pentru 5 zile), în condițiile în care, într-o zi, un poștaș parcurge cel puțin 16 km și intră în cel puțin 60-70 de clădiri, la locuințele a cel puțin 100 de persoane. Conducerea companiei găseşte, cu mare dificultate, mănuşi și măști. Varianta de avizare a destinatarilor, care ne-a fost propusă, nu ar face decât să mute riscul de la poștași și de la domiciliul destinatarilor, la oficiante, în spațiile nu prea mari ale oficiilor poștale. În oficii riscul de contaminare ar fi și mai mare, atât prin contact direct salariat – persoana contaminată, cât și al persoanelor între ele.

Vă rugăm, domnule ministru, să ajutați Poșta Română, salariații săi și populația, prin introducerea într-o nouă ordonanță militară, sau completarea ultimei ordonanțe, a două măsuri:
1. Aprobarea procedurii de predare a trimiterilor înregistrate, prin introducerea lor în cutia poştală;
2. Includerea Poștei Române în categoria instituțiilor cărora să li se asigure numărul de măști și de mănuși, dezinfectanții corporali, cei pentru suprafețe, în cantitățile necesare pentru asigurarea protecției salariaților și populației. Și, în măsura în care este posibil, să fie acordată de către Guvern, susținerea logistică și financiară necesară procurării acestor materiale de protecție”, este mesajul transmis de sindicatul poștașilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *