Un tânăr care voia să arunce o bombă cu cuie în Budapesta, arestat de anchetatorii maghiari. Jurase credință Statului Islamic

Un tânăr care voia să arunce o bombă cu cuie în Budapesta, arestat de anchetatorii maghiari

Procurorii maghiari l-au acuzat pe un tânăr de 22 de ani că ar fi pus la cale un atac terorist islamist în Ungaria, împreună cu un complice, au anunțat miercuri procurorii, potrivitReuters.

CITEȘTE ȘI: Oraşul Sânnicolau Mare rămâne fără gaz în 18 şi 19 noiembrie

Tânărul s-a convertit la islam într-o moschee din Budapesta în iunie 2020 și a promis loialitate față de Statul Islamic în primăvara lui 2021, potrivit anchetatorilor.

Potrivit acuzațiilor, bărbatul plănuia să execute un atac pentru a intimida populația Europei. Procurorii au mai spus că tânărul de 22 de ani avea și un complice cu care a discutat online în luna mai despre modalitățile în care putea să pună în practică atacul, care ar fi vizat o stațiune de pe malul lacului din Siofok. Complicele urma să detoneze o bombă cu cuie în Budapesta.

Bărbatul de 22 de ani, care se află în arest, făcuse demersuri pentru obținerea componentelor necesare bombei. Atacul fusese programat să aibă loc în luna iunie, însă toate planurile au fost dejucate de intervenția forțelor speciale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns