Un tânăr angajat la o primărie din Timiş a plecat pentru o leafă dublă la o multinațională. Ce a urmat

primaria sacosu turcesc

Amendamentul la Legea salarizării unitare ca salariile funcționarilor publici din administrație să fie lăsate la latitudinea consiliilor județene și locale stârnește nemulțumire în primăriile timișene.

Astfel, ca primă reacție, doi primari din apropierea Timișoarei au declarat că „nu e bine” și că o lege clară în această privință va elimina orice discuție. Paradoxal sau nu, această măsură de descentralizare nu pare să fie agreată, deși firesc ar fi fost ca ea să fie luată în paralel cu posibilitatea ca fiecare unitate admnistrativă să-și stabilească pe plan local propria organigramă de funcționare, în funcție de posibilitățile financiare și de nevoile specifice ale fiecărei comunități, adică „să se întindă atât cât îi este plapuma”.

Pe de altă parte, zona administrativă rurală se confruntă în continuare cu problema posturilor vacante. Exemplul pe care îl dăm este cel al primăriei din comuna Sacoșu Turcesc, unde în schema de funcționare sunt șase astfel de posturi, din totalul de 24 câte are aceasta.

În condițiile în care primăria a devenit piesa cea mai importantă din angrenajul motorului administrativ, respectiv cureaua de transmisie, a lucra în aceste condiții nu e tocmai ușor. Dacă ne referim la nivelul de acum al salarizării acestei categorii de bugetari, o slujbă în primărie nu atrage în nici un fel.

Ne întărește afirmația și faptul că un tânăr, convins să se angajeze în primăria de care vorbim pentru salariul minim pe economie, a plecat pentru un salariu aproape dublu la o multinațională, după doar câteva luni. După un interval similar a găsit un job plătit cu de vreo cinci ori salariul avut în primărie, la o altă multinațională. Edilul local Gabriel Koller a declarat că este o misiune imposibilă să ocupi posturile libere, câtă vreme nu se schimbă ceva în privința salarizării.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *