Un ştrand modern, cu apă termală, va fi amenajat la doi paşi de Timişoara

strand giarmata

În urmă cu circa 50 de ani, locuitorii unei localităţi de lângă Timişoara puneau umărul pentru a realiza un loc de agrement.

”Era pe vremea când o mare parte a locuitorilor erau etnici germani. Bunicul îmi povestea că a participat și el la lucrări alături de ceilalți bărbați. Femeile găteau acasă și veneau să le aducă mâncare. A rezultat un bazin imens în formă de T, iar în stânga – unde era apa mai adâncă – se afla sectorul destinat bărbaților. În partea dreaptă era pentru femei.

Era făcut în pantă, iar copiii se bălăceau în partea unde era apa mai mică. De-a lungul anilor, am adunat multe amintiri frumoase de la acel ștrand. După 1989, se adunau în weekend circa 2.000 de oameni. Era și un loc umbros, cu copaci, și exista posibilitatea să faci și un grătar.

În anul 2000, ștrandul s-a închis. Nu s-au mai făcut investiții și nu au mai fost atinse normele, deși a fost dat în concesiune. Păduricea a fost tăiată și s-a construit sala de sport. Acum ștrandul a ajuns o… groapă de gunoi, deși curățăm în permanență locul”, spune viceprimarul comunei Giarmata, Claudiu Mihălceanu.

Dorința lui, ca și a celorlalți locuitori ai comunei Giarmata, de altfel, indiferent de vârstă, este ca fostul ștrand să fie reabilitat. Potrivit autorităților locale, începând de anul viitor, speranțele se vor materializa într-un proiect.

”Avem apă termală la 800 de metri adâncime și intenționăm construirea unui spa. O luăm de la zero. Sper ca în doi ani să dăm drumul la investiție pe bani de la bugetul local”, a adăugat Claudiu Mihălceanu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Un ştrand modern, cu apă termală, va fi amenajat la doi paşi de Timişoara

  1. Claudiule fiule sa nu uiti niciodata ce promiti . Astept ca vorbele tale sa se si materializeze in fapte si in doi ani sa vad ca strandul din Giarmata devine ceeace a fost odata . Va reamintesc ca localitatea pe care o administrati si care este aflata la 10 km de Timisoara nu are canalizare , apa potabila, strazile sint asfaltate doar partial , s.a . Sint programe pe fonduri europene la care puteti sa fiti parte. Va sugerez pentru potabilizarea apei sa face-ti o statie de tratare a apei care sa cuprinda si tratarea amoniului . Altii in zone geografice mai sarace si uitate de lume au facut-o . Succes . Am sa urmaresc realizarea promisiunii si intr-o zi ma prezint la sediul Primariei pentru a te felicita .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *