Un semnal bun pentru turismul românesc. A crescut numărul celor care şi-au petrecut Crăciunul în ţară

eugen dogariu 6

De Crăciun, am avut un semnal încurajator privind relansarea turismului românesc, cifrele arătând că se simte o revigorare evidentă în acest sector.

Astfel, aproape 140.000 de români au profitat de zilele libere acordate de guvern şi au plecat într-o minivacanţă de Crăciun, alegând diverse destinaţii din ţară.

O analiză a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc arată că cei 139.000 de turişti români au cheltuit mai mult de 18 milioane de euro.

Suma medie a celor care au preferat destinaţiile interne a fost de 570 de lei pe sejur, doar pentru cazare şi mesele incluse în pachetele turistice, cu 14 la sută mai mare faţă de anul trecut.

Cheltuielile suplimentare, cu drumul şi distracţia, au fost, în medie, de 500 de lei pentru fiecare turist.

Creşterea este pusă atât pe seama acordării vocherelor de vacanţă, care au fost valabile până la sfârşitul anului, cât şi datorită ordonanţei de urgenţă intrată în vigoare în 1 noiembrie, prin care s-a aplicat o cotă redusă de TVA, de cinci la sută, pentru turism şi activităţi conexe.

„Iată că politica guvernului în privinţa turismului îşi arată din plin roadele. Vorbim de cifre, de lucruri concrete, nu de estimări, promisiuni sau indicii.

Atât voucherele de vacanţă, cât şi cota redusă de TVA, s-au dovedit a fi măsuri bine-venite pentru stimularea turismului intern.

Pe lângă balonul de oxigen care l-au primit staţiunile şi pensiunile turistice, este foarte îmbucurător faptul că mulţi români au putut resimţi farmecul sărbătorii de Crăciun, cu obiceiuri tradiţionale care riscă să fie uitate, cu tăierea porcului, plimbări cu sania, colindători în costume populare şi alte surprize oferite de gazdele din frumoasele zone ale României.

Sunt convins că şi de Revelion vom avea parte de noi creşteri ale numărului turiştilor, ceea ce ne face să nu regretăm măsurile luate de către Guvernul PSD”, a declarat senatorul PSD Timiş Eugen Dogariu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns