Un sat din Timiş se mândreşte cu un olimpic naţional

E un tânăr obişnuit, puţin timid, cu mult bun-simţ şi destul de matur. Darius Andrei Benza a participat la Olimpiada naţională de educaţie tehnologică ce s-a desfăşurat la Iaşi, după ce s-a calificat la competiţia judeţeană. Nu s-a clasat pe unul dintre primele locuri, dar elevul din Livezile nu a fost nici ultimul.

E un elev serios, care a terminat clasa a VIII-a cu media generală 9,16. La Evaluarea naţională spune că a avut emoţii şi a obţinut aproape nota şapte, punctaj probabil care îi va permite să ajungă la profilul servicii din cadrul Grupului Şcolar „Sfântul Nicolae” din Deta.

Nu ştie ce vrea să se facă atunci când va fi matur, însă ne-a spus: „Mi-am propus să mă gândesc la prezent”. E pasionat de două discipline – educaţia tehnologică şi matematica – şi speră că la liceu va avea ocazia să înveţe şi mai bine. Nu ştie dacă va fi obligat să facă naveta, mai ales că din comuna sa, Livezile, nu există nici un mijloc de transport în comun care să-i permită să circule zilnic: „Probabil că, în timpul săptămânii, voi sta la rudele mele din Deta”.

În vacanţă, tânărul intenţionează să se distreze, dar să îşi şi ajute părinţii la muncile gospodăreşti, aşteptând cu nerăbdare începerea şcolii şi trecerea într-o nouă etapă de viaţă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns