Un sat aflat la 40 de kilometri depărtare de Timişoara se modernizează pentru a primi noi locuitori

Două dintre cele trei sate aparţinătoare comunei Niţchidorf au sisteme centralizate de alimentare cu apă, respectiv reşedinţa unităţii administrative şi localitatea Blajova.

Cel de-al treilea, satul Duboz, care este aşezarea cel mai puţin populată, cu circa 200 de locuitori şi doar 140 de gospodării, încă nu are o astfel de utilitate. Conform primarului Dănuţ Drăghici, instituţia pe care o conduce urmează să convoace o consultare publică cu cetăţenii din acest sat în legătură cu depunerea unui proiect pentru înfiinţarea sistemului de alimentare cu apă.

CITEŞTE ŞI: ŞOCANT. Un copil a murit în braţele mamei sale după ce au plecat din spital

În privinţa introducerii canalizării în cele două sate care au reţele de apă, a fost reluat un proiect mai vechi, care a fost depus în mandatul trecut pentru a primi finanţare pe măsura 3.2.2, dar acesta nu a .ntrunit punctajul necesar. Proiectul a fost îmbunătăţit, în sensul că au fost prevăzute inclusiv branşamentele la gospodării şi a fost redepus pentru a se obţine fondurile necesare investiţiei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

CITEŞTE ŞI: Accident cu trei victime, în Banat

Sistemul de canalizare preconizat cuprinde reţea pe toate străzile din Niţchidorf şi Blajova şi staţie de epurare.

CITEŞTE ŞI: Bătaie de joc pe banii oamenilor! Casa Județeană de Asigurări atentează grav la sănătatea noastră. Ce au păţit mai mulţi timişeni

Primarul este optimist, atât în privinţa obţinerii fondurilor guvernamentale pentru aceste investiţii, cât şi în privinţa realizării lor în timpul acestui mandat.

CITEŞTE ŞI: O prezentatoare TV şi-a dat seama că soţul ei e mort în timp ce anunţa un breaking news


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns