Ce prime vor acorda companiile de stat din România cu ocazia sărbătorilor

Mai multe companii de stat din România, între care Romsilva, Hidroelectrica și Registrul Auto Român (R.A.R), își vor răsplăti angajații cu diverse prime sau bonusuri de Paşti. Pe de altă parte, salariații CFR Călători, CFR Marfă sau Nuclearelectrica, spre exemplu, nu se vor bucura de astfel de avantaje cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Potrivit informațiilor furnizate la solicitarea Vocea.biz, Registrul Auto Român (R.A.R) va oferi fiecărui salariat o primă în cuantum de 391 lei brut, precum și tichete cadou în sumă de 750 lei.

Anul acesta, angajaţii RAR ar putea câştiga lunar, în medie, 5.970 lei brut, cu 33,6% mai mult faţă de anul trecut, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern lansat în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor.

În același timp, conducerea companiei ar putea primi de două ori mai mulţi bani din contractul de mandat, care ar putea fi majorat cu 118%, până la 1,26 milioane lei brut, de la 580.000 lei brut anul trecut.

Și Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța (APMC) va acorda tuturor angajaților o primă cu valoare fixă, în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă negociat cu sindicatele și valabil la această dată. Reprezentanții companiei au refuzat însă să precizeze suma exactă, arătând că aceasta este confidențială.

Conform proiectului de Hotărâre de Guvern privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2017 al APMC (publicat la 20 martie), cheltuielile cu personalul sunt stabilite anul acesta la 82,1 milioane de lei, din care peste 53,4 milioane de lei cheltuieli cu salariile. Pentru bonusuri sunt alocate aproape 13 milioane de lei.

De asemenea, toți angajații Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, care au o vechime mai mare de șase luni, vor beneficia de prime de Paşti în valoare de 650 de lei brut, oferite în bani sau tichete cadou, au transmis reprezentanții companiei.

CITEŞTE MAI MULTE AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns