Un pui de babuin s-a născut la o grădină zoologică din vestul ţării! Sunteţi invitaţi să-i găsiţi un nume

pui babuin

Un pui de babuin, de nici o lună de zile, cel mai probabil o fetiţă, este noua atracţie a Grădinii Zoologice din municipiul Hunedoara, publicul, dar în special copiii fiind aşteptaţi să-i dea un nume în următoarea săptămână.

“Puiul s-a născut înainte de Florii. Mama sa l-a ţinut în braţe tot timpul, la piept, şi puiul a supt până mai zilele trecute. Abia acum l-a lăsat jos şi am reuşit să-i facem câteva fotografii. Noi credem că este o fetiţă şi vrem să rugăm publicul să-i găsească un nume. Avem deja o propunere, Ina, dar mai aşteptăm o săptămână şi apoi vom lua o decizie”, a declarat marţi, pentru Agerpres, şeful Grădinii Zoologice Hunedoara, Bianca Lovacz.

Ea a explicat că anunţul oficial privind puiul de babuin a fost făcut după o lună de zile deoarece administratorii Zoo Hunedoara au dorit să fie siguri că animalul sălbatic va supravieţui.

Citeşte şi: Vouchere de vacanță 2019. Veşti bune pentru angajaţi, banii vor fi viraţi pe card până la sfârşitul lunii

“Puii născuţi în captivitate supravieţuiesc mai greu. Ne-am dorit să fim siguri că animalul este sănătos şi creşte. Acum a fost momentul să-l scoatem în lume”, a completat reprezentanta Grădinii Zoologice.

Părinţii puiului au fost aduşi anul trecut la Hunedoara, de la grădina zoologică din Târgu Mureş, tatăl fiind Augustin Gusti, iar mama, Maia. La rândul său, puiul va primi un nume ce va fi înscris într-un “certificat de naştere” al acestuia.

Propunerile de nume pentru puiul de babuin se pot trimite pe pagina de Facebook a Grădinii Zoologice din Hunedoara.

Sursa: hunedoaralibera.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Un pui de babuin s-a născut la o grădină zoologică din vestul ţării! Sunteţi invitaţi să-i găsiţi un nume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *