Un protestatar AUR a desenat o svastică pe drapelul Uniunii Europene. Fotografia, preluată de marile agenții

Un protestatar AUR a desenat o svastică pe drapelul Uniunii Europene. Fotografia, preluată de marile agenții

Aproximativ 1.500 de membri și simpatizanți AUR au participat, marți, la protestul organizat și anunțat de liderii partidului. Protestul împotriva certificatului COVID de la Parlament a culminat cu un moment de vandalism în care câteva sute de protestari au intrat în curtea Parlamentului și au forțat intrarea în Senat. Mai multe mașini au fost, de asemenea, avariate.

CITEȘTE ȘI: Prefectura, loc de lansare pentru viitori candidați? Răspunsul e la PSD Timiș

Imagini de la protest fac înconjurul lumii, după ce au fost preluate de marile agenții foto internaționale. În imagini sunt manifestanți care se îmbrâncesc cu jandarmii, care afișează bannere sau care se roagă, în genunchi cu icoane în mână.

O fotografie surprinde un moment de derapaj grav, în care un protestatar desenează o svastica pe drapelul Uniunii Europene, consemneaza digi24.ro

Adunarea publică organizată marți în zona Parlamentului nu a fost autorizată, a anunțat ministerul de Interne.

14 persoane, din cadrul a 6 organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

De asemenea, au mai fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei. Șeful Jandarmeriei Bucureşti, Cătălin Stegăroiu, a precizat marți că „adunarea a fost paşnică şi situaţia a fost sub control”.

Promovarea în spațiul public a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intră sub incidența Legii nr. 217/2015, pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii”.

Potrivit legii, în România, utilizarea în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

 Foto: Profimedia Images


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *