Prefectura, loc de lansare pentru viitori candidați? Răspunsul e la PSD Timiș

Prefectura, loc de lansare pentru viitori candidați? Răspunsul e la PSD Timiș

PSD Timiș încheie anul ”en fanfare”, adjudecându-și două poziții de top în județ: prefect și subprefect. Sunt două lovituri-blitz, venite una după alta, care acoperă agenda  locală la final de an și stabilesc noi coordonate ale jocului politic.

CITEȘTE ȘI: Alexandru Rafila, previziune sumbră: „Valul 5 va dura mai mult de o lună și jumătate”. Care vor fi lunile de risc

Dar, pe lângă ocuparea celor două funcții, mai important este mesajul transmis de PSD prin  mutările efectuate, acesta având drept țintă finală viitoarele alegeri locale. Tandemul de la prefectură Mihai Ritivoiu-Sorin Ionescu ar putea fi și echipa PSD de la scrutinul din 2024: Ritivoiu, la Consiliul Județean Timiș, Ionescu, la Primăria Timișoara.

În cazul celui din urmă (care, aparent, dă vrabia de la un liceu de prestigiu pe cioara vremelnică de la prefectură), e foate posibil ca funcția de subrefect să fie doar o primă etapă, un fel de trambulină către o funcție în guvern, după care să poată candida la primărie.

E clar că cei doi social-democrați vor dobândi, de acum încolo, un plus de notorietate care îi va face candidați de luat în calcul la viitoarele alegeri, mai ales că ambii corepund unei cerințe a momentului: au școala făcută ”pe bune”.

Firește, e devreme să vorbim de 2024, dar e prima dată în istoria ultimilor ani când PSD Timiș chiar se pregătește din vreme de alegerile locale, dubla mutare din acest moment fiind grăitoare. De remarcat și pasul lateral pe care a trebuit să-l facă Adrian Cionca, un pesdist lansat cu mare tam-tam anul trecut, dar care putea fi vulnerabil din cauza anvergurii imobiliare, net superioare celorlalte competențe din CV.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Prefectura, loc de lansare pentru viitori candidați? Răspunsul e la PSD Timiș

  1. Salut reuşita numirii ca prefect a domnului Mihai Ritivoiu şi nereuşita versiunii cu numirea domnului Drăgănescu Ovidiu. Făcând abstracție de partidele care îi propulsează şi susțin, nu pot decât să mă bucur şi sã sper că prin numirea noului prefect legea îşi va intra în drepturi în această instituție a cărui rol de verificare a respectării  legalității în UAT-uri,  după demiterea domnului Zoltan Nemeth , a fost ignorată de domnul Drăgănescu Ovidiu.  Consiliul Local Săcălaz a funcționat timp de 6 luni de zile şi a aprobat hotărâri pe baza unui Regulament de Organizare şi Funcționare şi a unor comisii de specialitate ” valabile dar nelegale” după cum s-au pronunțat , de la prefect la suprefecți şi jurişti, dar asta numai în urma sesizărilor şi presiunilor făcute de unii consilieri locali şi de mine. În urma intervenției Prefecturii s-au  revocat hotărârile nelegale dar în locul lor s-au adoptat alte comisii şi alt regulament tot prin încălcarea unor prevederi din Codul Administrativ. În urma sesizărilor făcute de 5 consilieri locali şi de către mine , Prefectura , sub conducerea domnului prefect Zoltan Nemeth,  a inițiat recursuri grațioase împotriva mai multor hotărâri ale Consiliului Local Săcălaz, recursuri care, după demiterea domnului Nemeth, au fost îngropate de domnul subprefect Drăgănescu Ovidiu. De ce? Pentru ca termenul limită în care Prefectura să poată contesta în instanță şi să ceară anularea acestor hotărâri, aşa cum s-a solicitat,  să expire. Şi astfel , şi din luna mai, Consiliul Local Săcălaz, sub umbrela protectoare a Prefecturii condusă de domnul subprefect Drăgănescu Ovidiu, votează proiecte de hotărâri a căror avize consultative sunt  date de comisii de specialitate nelegal constituite. Cum sunt oare hotărârile adoptate pe baza unor asemenea avize? Poate ne luminează domnul Mihai Ritivoiu după  investirea domniei sale în  funcția de prefect.

  2. Poate ca acesti 2 domni rezolva problemele cu acei smecheri declarati incompatibili de ANI, dar care stau „bine mersi” pe fotolii din primarii, iar afacerile le merg struna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *