Un proiect de viitor, într-o comună de lângă Timișoara

jebelvit

Autoritățile locale, în multe cazuri, își doresc, pe lângă modernizarea infrastructurii, reconfigurarea centrelor civice ale localităților.

Un astfel de proiect au și edilii comunei Jebel.

În prezent, principalele instituții sunt grupate în două perimetre, situate la oarece distanță unul de altul, de o parte și de la alta a străzii principale care este străbătută de drumul european E70.

Astfel, pe partea dreaptă a acestuia, în direcția Deta, se află primăria, în apropiere fiind sediul poliției și în curs de edificare noua clădire a dispensarului comunal.

„Proiectul este unul mare”, a declarat primarul Sabin Bociu.

Ne dorim o nouă clădire pentru primărie, o sală de cununii și o alta de conferințe, în această viziune întreaga zonă fiind totodată generoasă în materie de spații verzi”.

Aici ar urma, așadar, să se dezvolte, reconfigurat și modernizat, centrul civic.

Pe cealaltă parte a șoselei, care concentrează clădirile destinate învățământului (creșa, grădinița și școala), casa de cultură și sala de sport se dorește ca acestea să se constituie într-un veritabil campus educativ-cultural-sportiv.

Un prim pas în integrarea lor într-un tot unitar este amenajarea peisagistică a spațiilor verzi din fața unora dintre aceste clădiri și a unui loc de joacă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *