Un proiect de drumuri câștigător în Timiş

Comuna timișeană Bârna a mizat totul pe o carte, pe cea a drumurilor. A depus un singur proiect și a câștigat o finanțare guvernamentală de peste 9 milioane de lei (două milioane de euro), prin a doua etapă a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Cu acești bani își va moderniza drumurile comunale și rețeaua de străzi din localitățile componente. Mai precis, conform datelor furnizate de viceprimarul Ovidiu Ignatoni, prin această investiție vor fi asfaltați în total șapte kilometri de carosabil.

Din această lungime, circa 700 de metri sunt pe drumul comunal dintre Sărăzani și Botinești, alți doi kilometri pe cel dintre Botinești și Surducu Mic. Diferența o reprezintă modernizarea a două străzi în satul Botinești, respectiv a câte trei străzi în fiecare dintre localitățile aparținătoare Sărăzani și Jurești.

Având în vedere și faptul că se află în curs de finalizare și rețeaua de canalizare în cinci sate din cele șapte ale comunei, asfaltarea vine la momentul potrivit și va încheia procesul de urbanizare a acestor localități.

Beneficiarii direcți ai acestor modernizări vor fi cei 1.600 de locuitori, din micile așezări răspândite în frumosul peisajul colinar din apropierea municipiului Lugoj.

0 Comments

No Comment.