Reclamele lăsate la ușa timişorenilor pot încuraja spargerile de locuințe

Siguranța cetățenilor reprezintă, în continuare, o problemă pentru Timișoara. În urmă cu câteva luni, ziarul nostru relata despre mai multe cazuri de spargeri de locuințe date într-o singură zi, pe aceeași stradă, în zona de nord a orașului.

Din spusele locatarilor, hoții nu au acționat la pont, ci au intrat în locuințe la întâmplare, oamenii fiind intrigați de tupeul lor. Cu toate acestea, există anumite detalii care sunt trecute cu vederea de cetățenii onești, însă, pentru infractori pot constitui indicii după care se ghidează atunci când decid să acționeze. De pildă, pliantele publicitare.

De ceva timp, s-a încetățenit un obicei al unor patroni de localuri (pizzerii, mai ales) de a-și face reclamă direct la domiciliul timișorenilor. Aceștia plătesc tineri pentru a lăsa respectivele fluturașe în fața locuințelor, pe preșuri sau agățate de clanțele ușilor. Sub diverse pretexte, agenții reușesc să intre în scările blocurilor și să distribuie materialele publicitare tuturor locatarilor. Pliantele zac în fața ușilor până când sunt ridicate de proprietari. Uneori, câteva ore, iar alteori, chiar și zile în șir.

Pentru hoți, acesta poate fi însă un indiciu care arată că în locuință nu e nimeni. ”Nici mie nu-mi place situația, să urc și să cobor scările, la fiecare bloc, însă așa e ordinul patronului. El ne-a spus să nu lăsăm pliantele în locul special amenajat pentru reclame (cum există la multe scări – n.r.), pentru că e altceva când omul ridică hârtia și o citește. Altfel… poate că nici nu se uită peste ea”, a explicat unul dintre tinerii care se ocupă de distribuirea materialelor publicitare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
sandu 28 iulie 2017
Corect publicitatea la usa mea a unei pizzerii inseamna ca nu am sa cumpar nimic de la ea.
Scium 28 iulie 2017
Chiar zilelele trecute, am constatat acelasi lucru si m-am gandit la aceiasi posibila actiune, iar masura pe care eu o aplic este de a nu comanda de la acea pizzerie. Exista multe altele, care stiu sa foloseasaca cutia postala si nu usa mea. In curand mi le baga pe sub usa sub pretextul informarii...