Un primar se află de şapte mandate în fruntea comunităţii. Are grijă de 400 de locuitori şi de cinci sate aflate într-un loc mirific

satul bara

De șapte mandate se află în fruntea uneia dintre cele mai mici comunități locale din județul Timiș. Cu circa 400 de locuitori în cinci sate, numărați la ultimul recensământ, unitatea adminstrativă are numai zece posturi în schemă. Doar opt sunt însă ocupate la această oră, doi dintre funcționari pensionându-se.

Primarul Ioan Lăzărescu, din comuna Bara, la rându-i, este pensionar, ca și deținătoarea postului de bibliotecar. Satul Bara pare un loc mirific imediat ce înverzește natura. Este însă unul în care timpul, deși pare că stă pe loc, îi îmbătrânește pe oameni.

primar baraRecent, Ioan Lăzărescu, prezent la întâlnirea de la București a Asociației Naționale a Comunelor din România, a primit o diplomă simbolică, devenind astfel un „primar de șapte stele”. Pe această Diplomă de excelență scrie: „Dorind a răsplăti meritele importante, în semn de apreciere pentru alegerea de mai multe ori în funcția de primar al comunei, se conferă titlul «Primar de 7 stele»”…

„Acesta este ultimul meu mandat, nu mă mai prind la încă unul”, ne spunea recent edilul. L-am întrebat dacă va fi o problemă ca localnicii să-și găsească un alt primar în locul său. Ne-a răspuns la obiect: „Nu cred! De fiecare dată am avut câte patru contracandidați și, o dată, chiar cinci.

” Cum sunt atât de mulți doritori să vină în fruntea primăriei, comuna Bara e sigur că nu va rămâne de izbeliște. Am dorit să aflăm și ce va face edilul după ce va fi cu adevărat la pensie. A răspuns, glumind: „Mă duc la mănăstire…”.

Foto: Panoramio


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns