Surpriză NEPLĂCUTĂ pentru mii de timişoreni! Primăvara a sosit cu facturi mai mari la întreţinere. Ce sume au unii de plătit

Cum se afișează corect listele de cheltuieli lunare în asociațiile de proprietari din Timişoara, în conformitate cu reglementările GDPR

Timişorenii abonaţi la reţeaua centralizată de termoficare au avut neplăcuta surpriză să constate că facturile la întreţinere pentru luna ianuarie au fost mult mai mari decât cele din decembrie.

Valorile sunt, în medie, cu 40-50 la sută mai mari, astfel încât la un apartament cu două camere sumele sunt în jur de 600 de lei, în timp ce la trei camere, valoarea totală a facturii ajunge chiar şi la 800 de lei.

Fireşte, fiecare se întreabă de unde a apărut această creştere, iar explicaţia vehiculată pe toate canalele este că ianuarie a fost o lună extrem de frigusoasă, cu temperaturi care au necesitat eforturi suplimentare din partea Colterm, furnizorul de energie termică.

În plus, pentru cei care plătesc după sistemul vară-iarnă, ianuarie este prima luna în care se achită efectiv 60 la sută din totalul cheltuielilor.

În decembrie, de exemplu, se achită restul din avansul plătit în septembrie, care se dovedeşte, adesea, că depăşeşte 40 la sută din total. Or, cum în ianuarie a fost extrem de frig, era şi normal să crească şi cheltuielile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

6 Comments
AdiB 2 martie 2017
Eu am centrala proprie si tot mi-a venit de plata 900 lei!!!
sandu 2 martie 2017
nu stiu de unde scoateti cifrele astea 700 lei caldura la Colterm, eu platesc 230 lei, apartament 3 camere confort 2. Nici centrala pe gaz nu este o solutie, mai ales ca pretul gazului v-a creste cu 25% si in anii urmatori se liberalizeaza de tot.
timisoreANCA 2 martie 2017
o centrala la casa de duce lejer la 700-900 lei pe luna de iarna...o casa de aprox 100 mp. si se anunta noi scumpiri la gaze.
Liviu D 2 martie 2017
ColdTerm va trebe voua ? Debransati-va fratilor si treceti pe centrale proprii pe gaz nu va mai lasati furati de sistem....