Un post de radio cu unde false a fost „scos din priză”

Peste 2.000 de controale pe piaţa de comunicaţii electronice şi de servicii poştale au fost efectuate, de la începutul anului, de reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Astfel au fost aplicate şi două amenzi, una dintre ele, în Giroc. Reprezentanţii ANCOM au descoperit, în martie, o emisie pe frecvenţa 107,3 care acoperea o bună parte din oraş. În urma verificărilor, au descoperit zona de unde se emitea: dintr-o casă din Giroc.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale Timiş au sesizat poliţia, aceştia efectând o percheziţie şi descoperind aparatura într-o casă în care locuiau două persoane. Una dintre acestea a mărturisit că şi-a achiziţionat aparatura de pe internet, iar tot ce a făcut a fost să retransmită programul emis de un post de radio din Italia, care promovează partidul xenofob Liga Nordului.

Bărbatul a fost amendat cu 5.000 de lei, iar în luna mai, dosarul la parchet cu propunere de trimitere în judecată a ajuns la Parchet. Aparatura italianului a fost confiscată.

În cadrul acţiunilor întreprinse de ANCOM în acest an, serviciile de telefonie fixă și mobilă au făcut obiectul a 90 de controale, fiind transmise şase notificari și 21 de avertismente. ANCOM a aplicat și două amenzi în cuantum de 10.000 lei fiecare, ambele furnizorului RCS & RDS pentru refuzul de a porta în regim pre-paid un număr care funcționa pe bază de abonament într-o altă rețea și pentru neinformarea corectă și completă a utilizatorilor cu privire la tarifele aplicabile pentru transmiterea de SMS-uri către numere scurte cu suprataxă.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns