Un pesedist de școală nouă trage de timp pentru ca un penelist de școală veche să rămână primar, deși judecătorii l-au trimis acasă

Un pesedist de școală nouă trage de timp pentru ca un penelist de școală veche să rămână primar, deși judecătorii l-au trimis acasă

În urmă cu două luni, un primar din Timiș rata ultima șansă de a rămâne în funcție. La 29 septembrie 2022, Luchian Savu, edilul liberal al comunei Șandra, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI) și, dacă legea n-ar fi fost facultativă pentru unii, la ora aceasta, dumnealui n-ar mai fi avut cum să conducă primăria.

Iată ce scriam în articolul publicat în 21 octombrie și intitulat Coincidență incredibilă: un primar din Timiș își pierde funcția fix când fiul său demisionează dintr-un post de director:

“Deși Codul administrativ îl obliga pe secretarul general al comunei Șandra ca, în termen de zece zile de la data rămânerii definitive a sentinței instanței de judecată, să semneze un referat din care să rezulte motivul legal de încetare a mandatului primarului și să-l înainteze prefectului de Timiș, acest lucru nu s-a întâmplat. Ca atare, joi, am solicitat Instituției Prefectului Județul Timiș să ne comunice ce se întâmplă în speța prezentată mai sus. Răspunsul a venit a doua zi, prefectul Mihai Ritivoiu anunțându-ne că a cerut secretarului general al comunei Șandra <înaintarea cu celeritate a referatului prevăzut de lege>. Evident, răvașul domnului prefect către secretarul comunei Șandra, Cristina Carmen Mistreanu, a plecat după ce am ridicat noi problema, dar, vorba aia, mai bine mai târziu decât niciodată…”.

La o lună și zece zile de la corespondența cu domnul Ritivoiu, ne aflăm în același punct: secretarul comunei Șandra n-a trimis nici un referat către Instituția Prefectului Județul Timiș, iar prefectul n-a avut nimic împotrivă. Deși are pârghiile legale necesare pentru a acționa. Timpul trece, leafa primarului rămas abuziv în funcție merge și toată lumea este fericită.

Tânărul politician Mihai Ritivoiu îl parafrazează pe Caragiale și se autointitulează, pe pagina sa de Facebook, drept “un pesedist de școală nouă”. Nu știm dacă domnul prefect este familiar și cu proverbele românești, dar îi sugerăm să cugete la unul dintre ele: lupul își schimbă părul, dar năravul ba.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

15 thoughts on “Un pesedist de școală nouă trage de timp pentru ca un penelist de școală veche să rămână primar, deși judecătorii l-au trimis acasă

 1. FELICITARI ! FELICITARI ! DL Redactor ,
  Care va fi reactia Dl Prefect caci legea TREBUIE aplicata , indiferent de cati vitei si porci taie primarul demis definitiv de ICCJ .

 2. Vai și amar de noi, de legi și a noastră țară!
  Vom vedea cât de repede o să se miște prefectul nostru în speța identică de la Recaș!

 3. Cred ca principalul vinovat este instanta.In lipsa sentintei definitive ( adica nu a venit hartia in care scrie negru pe alb: sentinta) fiecare are dreptatea lui.
  Este cea mai noua metoda de a aplica legea( lipsa sentintei care poate sa vina si dupa 2 ani.)
  Asta chiar ca e de scoala noua si ..de narav tipic romanesc.

 4. @Marius

  Or fi avand instantele pacatele lor, dar nu judecatorii sunt vinovati in cazul asta. Pentru ca mandatul primarului inceteaza de dtept in momentul ramanerii definitive a hotararii judecatoresti, nu in momentul in care apare motivarea hotararii. Incercati si alta varianta, asta nu merge 🙂

 5. Cu aceasta ocazie ii reinoim invitatia dl Prefect la o audienta cu oamenii localitatii Sandra, acum insistam noi caci acusica ne vor cauta ei .
  Invitatia o fac in numele sandrenilor. Asteptam o data cand dl Prefect o stabileste in functie de programul dansului.

 6. Cei mai nou este ca urmareste salarizarea marita si pensia speciala. D-na secretara ,in loc sa respecte legea (dansa a studiat dreptul), il acopera ca de…dansul a bagat-o in slujba de cand s-a infiintat comuna Sandra.
  El sfideaza cetatenii comunei ii trateaza cu mindiferenta si pe angajatii primariei ii ameninta cu „datul afara”, daca cineva indrazneste sa comenteze ceva despre infractiunile d.lui suspendat.

  Da-ti denmisia de onoare, primare…daca mai onoare!

 7. primarul are de gand sa formete o „Dinastie” la primarie.
  Tanarul N. S. sa-si urmeze calea lui si nu sa se bage inpins de suspendat sau sa-i acopere smecheriile.
  La fel si celorlalti pretendenti cu gandul la capatuiala,la functie, chiar daca tentatia este mare.

  Noi vrem integritate si corectitudine in comuna!

 8. Pentru noi locuitori comunei Sandra este si va ramane cel mai bun Primar!!! Egal ce spun” agentiile „înființate peste noapte!
  Este iubit si respectatat de localnici ..a tranformat un sat uitat de lume intro comuna la nivel european!
  A castigat al 4-lea mandat alegerile cu un procent de 90%.
  Pentru locuitorii comunei Sandra este si va ramane cel mai Bun Primar!!!

 9. Smeurean Elena , probabil ca vorbim despre aceeasi persoana , raportat la ce spui cred ca te si auzi , ceea ce spui nu este impartasit si de locuitorii Sandrei sant povestile voastre de familie . Inafara de minciuni de invieri de morti de cele 85 ha date la fiu -sau , terenuri si cladiri insusite neortodox si lista ar continua nu are alte realizari . Esti constienta ca toate sant purul adevar .Pentru tine si familia voastra probabil ca va va ramane ca o amintire , dar pentru restul populatiei din Sandra nu este nici o pierdere disparitia lui din administratia locala va fi sigur un pas inainte..Referitor la numarul de voturi avute – ori le ai adunat din cele 4 mandate , ori le ai luat de bune pe cele care le au numarat gealatii , ca sa i tina mai departe in posturi – sa nu uitam ca sant analfabeti funcionali , altfel si ar putea obtine un servici ..

 10. D.na cumnata ai uitat probabil, sau te-a luat „clanta” pe dinainte. De cand 4 mandate ?, cand au fost numai 3.
  Ai impresia ca suntem in dictatura?, unde cel mai „iubit fiu” a castigat cu 90%.
  Pentru ce a taiat copacii seculari dintre sat si gara? pentru ce a „donat” terenurile din prejurul localitatii ciobanilor? pentru ce a „facut” intravilan la persoane care sunt straini de Sandra din timpul cand era vice. si mai recent?
  Sa lase GIP-ul la primarie nu sa-l calareasca , mai ales sambata si dumineca.

 11. Cine e ma „Marele ADEVAR” asta, care isi permite sa vorbeasca in numele „populatiei” din Şandra ? Sunteti 5,6 la numar ( „aia care e cu Mafia cu astea” ) :))) si gata ,voi sunteti POPULATIA??? Nu ma intereseaza cate hectare a furat si nici macar cate o sa fure urmatorul primar,secretar si asa mai departe ca asta o sa se si intample de fapt ,egal cine iasa primar (omu’ cand se ajunge…) si voi exact asta nu vreti sa pricepeti ca de fapt asa sta treaba si asa o sa stea intotdeauna. Dar nu va mai dati mari …. ca sunteti tare mici …in ochii oricui! De la ex candidati(primar) invidiosi, la „spumele,bulbucii😂” Şandrei🙃 ca deh,nu a primit x ,y ce trebe …buuuuoooon, poate nu poti sa dai la tot „ăsta” 🤭 Simplu!!! P.s. _)_

 12. Sigur ca nu te intereseaza… principalul ca esti probabil in „gasca” sau beneficiezi de fiecare data de „bunatatile” care ar trebui sa ajute familiile nevoiase si nu slugile demisului (pentru incompatibilitate)

  JOS cu ABUZURILE !!!.

 13. Trage de timp ca sa ramana la ciolan si sa nu fie „puricat” de DNA pentru marsaviile ce le-a smecherit de peste 10 ani.
  El abuzeaza in continuare de bugetul comunei cu sprijinul prietenilor implicati care sunt inca supusi demisului.
  Sa vedem daca „soferul personal”, angajat la primarie, o sa-i mai „care” geamantanul cu rufe murdare cand baronul se intorcea de la marile contracte incheiate la Bruxell, Bucuresti si Dubai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *