Un nou traseu tematic, unde poate fi admirat un arbore sequoia uriaş, își așteaptă vizitatorii

Un nou traseu tematic pentru iubitorii de natură

Un nou traseu tematic, unde poate fi admirat un arbore sequoia uriaş, își așteaptă vizitatorii

Un nou traseu tematic a fost pregătit de rangerii Parcului Național Semenic – Cheile Carașului.

Traseul ”Carstul din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului” leagă două obiective foarte importante din parc și anume exemplarul de arbore #Sequoiadendron Giganteum de Peștera Comarnic.

Traseul tematic are un rol educative pentru a oferi posibilitatea înțelegerii formelor de relief, în teren. Traseu: Comarnic —Navesul Mare, pe drumul județean DJ582C.

Traseul poate fi parcurs în o oră până la Navesul Mare (arborele Sequoiadendron giganteum).

CITEȘTE ȘI: Medicul care a intervenit la accidentul în care o fetiță de 10 ani a murit: „Asigurați copiii! Văd adulți iresponsabili…”

În lungime  de 4,4 km, cu diferența de nivel de 135m, altitudine de 410m Comarnic, 545m Navesul Mare, traseul poate fi străbătut doar pe jos.

Pe panourile instalate de rangeri veți putea descoperi informații despre: geologia carstului, carstul, cheile și canioane, creste calcaroase, pereți și grohotișuri, lapiezuri, doline, ponoare și izvoare, tuf calcaros, peșteri.

”Pe traseul tematic pot fi observate numeroase forme carstice a căror dezvoltare este detaliată în panourile explicative.

Parcul Național Semenic- Cheile Carașuluii, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare.

Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice, transmite Romsilva.

Foto: Romsilva


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns