O nouă acţiune de dezinsecție la Timişoara

O nouă acţiune de dezinsecție la Timişoara

O nouă acţiune de dezinsecție la Timişoara

În perioada 17.08.2022-21.08.2022,în intervalul orar 06:00 – 10:00 și 17:00 – 21:00, se va desfășura o nouă acțiune de dezinsecție aeriană pentru combatere țânțarilor pe domeniul public al municipiului Timișoara și în perioada 22.08.2022-28.08.2022, în intervalul orar 21:00 – 06:00, se va desfășura o nouă acțiune de dezinsecție terestră de combatere a țânțarilor și larvelor de pe domeniul public al municipiului Timișoara, anunță reprezentanții administrației locale.

CITEȘTE ȘI: Medicul care a intervenit la accidentul în care o fetiță de 10 ani a murit: „Asigurați copiii! Văd adulți iresponsabili…”

Societatea Coral Impex SR Lva folosi următoarele produse: Cymina Plus, având substanţa activă Cipermetrina, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, pentru serviciul de dezinsecţie aeriană și terestră;Vectobac WG având substanţa activă Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru serviciul de larvicidare.

Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate ( pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor) şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi S.C. Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate.

”Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvelor acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute”, transmite Primăria Timișoara.

Foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns